Spring naar de content

Sportoverzicht: overdekt hockeyen, waterpolo en herstart eredivisie

Er is sport, veel sport. Elk weekend opnieuw. HP/De Tijd verzamelt de belangrijkste sportwedstrijden, vertelt u waar u ze kunt volgen en houdt u op de hoogte van de resultaten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Op naar Rio
In Belgrado is het EK Waterpolo in volle gang. De Nederlandse dames zijn vastberaden om na de zilveren medaille op het wereldkampioenschap nu het hoogste podiumtrede te beklimmen, en zich daarmee direct te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De vrouwen zijn met vier overwinningen op de goede weg. De mannen hoopten zich bij de beste twaalf te spelen en zich zodoende te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi. Na een nederlaag tegen Kroatië, moet die klassering via de achterdeur bereikt worden.

Zaterdag 16 januari
Nederland (v) - Rusland 14-7
Nederland (m) - Kroatië 9-16

Hockey in de zaal
Niet zo bekend als het reguliere spel, maar ook in de zaal wordt gehockeyd. Dit weekend nemen de Nederlandse mannen deel aan het EK in Praag. De Oranje-selectie begon sterk met een ruime overwinning op Zweden, maar verloor de tweede wedstrijd op vrijdag van Oostenrijk. Na een nieuw verlies tegen Tsjechië is de Oranje-equipe uitgeschakeld voor de bovenste plekken.

Vrijdag 15 januari
Nederland - Zweden 6-2
Nederland - Oostenrijk 0-2

Zaterdag 16 januari
Nederland - Tsjechië 2-1
Nederland - Polen 2-2

Zondag 17 januari
Nederland - Zwitserland (10.00 uur)

Op Hockey.nl vindt u verslagen van de wedstrijden.

Herstart eredivisie
Na enkele weken rust werd vrijdagavond de eredivisie hervat met een duel tussen FC Twente en Heracles Almelo. In Enschede won de thuisclub overtuigend, daarmee een eerste streep zettend onder de dramatische eerste seizoenshelft. De burenruzie is niet de meest in het oog springende wedstrijd van het weekend. Veel aandacht is gevestigd om de ontmoeting tussen Feyenoord en PSV op zondag.

Vrijdag 15 januari
FC Twente - Heracles Almelo 4-0

Zaterdag 16 januari
SC Cambuur - Vitesse 0-2
PEC Zwolle - sc Heerenveen 5-2
Roda JC - AZ 0-1
De Graafschap - Excelsior 2-0

Zondag 17 januari
ADO Den Haag - Ajax (12.30 uur)
Feyenoord - PSV (14.30 uur)
FC Groningen - FC Utrecht (14.30 uur)
NEC - Willem II (16.45 uur)

Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te zien bij FOX Sports. De NOS verzorgt de samenvattingen.

Schaken in Wijk aan Zee
In Wijk aan Zee beginnen de grootmeesters zaterdag aan het Tata Steel Chess Toernooi. Het jaarlijks terugkerende toernooi, wat de naam draagt van het nabijgelegen staalbedrijf - voorheen Hoogovens. Een groot deel van de wereldtop meldt zich in de Noord-Hollandse badplaats. Wereldkampioen Magnus Carlsen is de grote favoriet. Hij wordt onder andere uitgedaagd door de Nederlandse nummer drie van de wereld Anish Giri en oud-gediende Loek van Wely.

Dit artikel wordt gedurende het gehele sportweekend ververst.