Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

giriklein_HP

‘Carlsen en Giri zijn geen Karpov en Kasparov’
Het Tata Steel Chess Tournament is in volle gang. Mark van den Heuvel interviewde toernooidirecteur Jeroen van den Berg en besprak vooral de sterren van het toernooi: wereldkampioen Magnus Carlsen en diens Nederlandse uitdager Anish Giri “Volgens mij hebben ze een prima verstandhouding. Maar er is ook een gezonde rivaliteit, op Twitter bijvoorbeeld delen ze elkaar de nodige speldenprikjes uit. Ze kietelen elkaar.”

wilders_hp_klein

The right to bear verzetsspray
Geert Wilders kondigde vorige week aan dat de PVV verzetsspray uit zal delen op de markt in Spijkenisse, naar eigen zeggen ‘tegen islamitische testosteronbommen’. Een bijzonder slecht idee, vindt columniste Lisa Bouyeure: ‘Verzetsspray is behalve een tastbaar bewijs van de alomtegenwoordige vreemdelingenangst een heel erg dom begin van een neerwaartse spiraal.’

annemarie-van-gaal_hp_klein

Hoe kakelende vrouwen het glazen plafond heel houden
Zakenvrouw Annemarie van Gaal was nog geen half jaar commissaris bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) of ze vertrok alweer. Met haar vlucht doet zij andere ambitieuze vrouwen geen plezier, weet Jan Smit. Andere vroeg afgezwaaide topvrouwen doen ook nog een flinke duit in de zak. “Door snel op te stappen en met de mond vol meel te spreken houden de dames het glazen plafond in stand.”

crying-baby_hp-961x637_klein

Dikshit, Aykut, Marjo-Lae’ney en andere vormen van kindermishandeling
‘Je kind Marjo-Lae’ney, Q’Sheiayner of Godmother is praktisch kindermishandeling, om over Jood (ik zweer het!) of Kommer nog maar te zwijgen.’ Er zijn in 2015 weer veel ‘hipster-, ghetto- en kouwekak’-namen aan pasgeborenen gegeven, concludeert Alexandra Besuijen. ‘Maar het ergst af zijn de jongens Dikshit, Khakdel en Aykut.’

poliezei_hp_KLEIN

Fotoserie: de rauwe schoonheid van BDSM (let op: NSFW!)
“In het tweede jaar van de Fotoacademie in Amsterdam onderzoek gedaan naar de Nederlandse porno-industrie,” vertelt fotograaf Menno van der Meulen. “Met BDSM – bestaande uit Bondage & Discipline (BD), Dominance & Submission (DS) en Sadism & Masochism (SM) – heb ik de meeste affiniteit. Voor mij is BDSM een extra laag die wordt toegevoegd aan de connectie tussen twee of meerdere mensen.” Het leverde een heftige, maar mooie fotoserie op.