Spring naar de content

Eredivisie: de week van Bazoer, Janssen en Moreno

Een razendsnelle goal, de spits die Feyenoord er goed bij had kunnen hebben en een verdediger als topscorer. Het was weer een levendige eredivisieweek. En dit is wat u er volgens ons over moet weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

25 seconden
Het was vooral de week van Riechedly Bazoer. Over wat er rondom zijn persoon in Den Haag gebeurde, werden kranten en websites vol geschreven. Zaterdag gooide de middenvelder van Ajax dat juk al binnen 25 seconden van zich af, door te scoren tegen Vitesse. Het bleek direct de winnende treffer. Na afloop wenste NOS-verslaggever Joep Schreuder dat Bazoer nog wat over de gebeurtenissen in Den Haag zei. De jongeling wenste dat niet. Hij stelde een nuchtere jongen te zijn, hij had het achter zich gelaten en zijn voeten laten spreken. Daarna volgde een grote glimlach, zoals het hoort.

Eindelijk weer winst
Een topsporter wil altijd winnen. Zij die op de loonlijst stonden bij Roda JC hadden dan ook zware maanden. Sinds 30 augustus wonnen de Limburgers geen wedstrijd meer. Veertien duels in totaal, een negatief clubrecord. Tegen Excelsior, dat ook al zo moeilijk aan de drie punten komt, werd het tij eindelijk gekeerd. Een door iedereen gemiste vrije trap van Hicham Faik was genoeg voor de zege. Een lucky, maar dat deed er niet toe. Eindelijk viel er weer iets te vieren. Voor de spelers, maar vooral ook voor de meegereisde, trouwe supportersschare.

Hattrick Janssen
In Alkmaar kwam er zondag definitief een einde aan de titelaspiraties van Feyenoord. Een week na de nederlaag van de Rotterdammers tegen PSV, werd nu verloren van AZ. Bij de Alkmaarders stal Vincent Janssen de show door drie keer te scoren. Het maakte het verlies voor Feyenoord alleen nog maar pijnlijker. Janssen werd enkele jaren geleden als jeugdspeler te licht bevonden en mocht vertrekken uit Rotterdam. Inmiddels is hij de spits die Giovanni van Bronckhorst graag in zijn selectie had gehad in plaats van schreeuwlelijk Colin Kazim-Richards.

Topscorer Moreno

Dat je niet altijd een spits nodig hebt om tot scoren te komen, wordt bewezen door PSV. Verdediger Héctor Moreno ontpopt zich na de winterstop als topscorer bij de regerend landskampioen. Scoorde hij een week geleden al de openingstreffer in de Kuip, zondag legde hij met twee treffers de basis voor de zege van PSV tegen FC Twente (4-2). De Eindhovenaren blijven daarmee in het spoor van koploper Ajax, dat drie punten voorsprong heeft.

Uitslagen negentiende speelronde
FC Groningen – NEC 0-0
Heracles Almelo – De Graafschap 2-1
Ajax – Vitesse 1-0
Excelsior – Roda JC 0-1
sc Heerenveen – Willem II 3-1
AZ – Feyenoord 4-2
PSV – FC Twente 4-2
FC Utrecht – PEC Zwolle 1-0
ADO Den Haag – SC Cambuur 2-1

De stand in de eredivisie vindt u hier.