Spring naar de content

Louis van Gaal is nog steeds #out en dat vindt hij zelf ook

Het zit Louis van Gaal maar niet mee. De trainer van Manchester United moest wéér een verlies erkennen. Dit weekend verloor hij van Ronald Koemans Southampton met 1-0. Op social media gaat het op satirische wijze los met #vangaalout.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Er klonk boegeroep vanaf de tribune. Niet door racistische supporters à la ADO Den Haag, maar vanwege het 1-0 verlies van Manchester United op Southampton. Zaterdag speelde de club van Van Gaal tegen de club van Koeman. Eerder dit seizoen wonnen de ‘Mancunians’ de uitwedstrijd nog met 2-3, met de saaie thuiswedstrijd werd er pas in de 87ste minuut gescoord door debutant Charlie Austin. Manchester United kon vrij weinig kansen creëren.

Begrip
Van Gaal had begrip voor het boegeroep. “Ze hebben gelijk, ik kan dat niet ontkennen. Ik heb de wedstrijd namelijk ook gezien. Het was een vervelende wedstrijd om te zien. De verwachtingen zijn heel hoog, dat legt veel druk op de schouders van de spelers. Je zag dat ze niet veel vertrouwen hebben, veel passes gingen fout.” Zeg dat, op social media klaagden voetbalfans over de saaie wedstrijd en natuurlijk werd er gediscussieerd over het aanhouden van de trainer.

Ongerust
Hoe ziet de trainer eigenlijk zelf zijn toekomst? Dat mogen we dus niet meer vragen, want Van Gaal is klaar met het gespeculeer over zijn toekomst bij Manchester United. “De pers heeft me eerst ontslagen, nu willen ze zich ook bemoeien met mijn toekomst. Ik hoef al die vragen daarover niet te beantwoorden.” Zou Van Gaal niet een beetje ongerust zijn nu er geruchten gaan dat José Mourinho een sollicitatiebrief van maar liefst zes pagina’s heeft gestuurd op zijn functie?

ManUnited staat nu in de Premier League op de vijfde plaats, het verschil met Leicester City is maar liefst tien punten. Het jaar begon nog voorspoedig voor Van Gaal met een 2-1 zege op Swansea City en de 1-0 winst in de derde ronde van de FA Cup tegen Sheffield United. Het gelijkspel (3-3) vervolgens tegen Newcastle voelde dan wel als een nederlaag, maar daar was weer de 0-1 winst op Liverpool door de reddende engel van Van Gaal: Wayne Rooney. Het was zijn vierde goal van dit jaar, en dankzij zijn broodnodige goal gaf hij zijn coach weer wat vertrouwen. De Britse media speculeerden dat Van Gaal zou worden ontslagen als de wedstrijd tegen Liverpool weer werd verloren.

Geheime wapen
Op 29 januari staat de vierde ronde van de FA Cup tegen Derby County op de agenda, vier dagen later speelt de club voor de Premier League tegen Stoke City. Wellicht kan Van Gaal zijn geheime wapen succesvol inschakelen.