Spring naar de content

De Omroepman van het Jaar in 3 opmerkelijke tv-fragmenten

Humberto Tan is door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2015. De prijs werd vanmiddag op de foyer van Studio 21 voor de 25e keer uitgereikt. De presentator van RTL Late Night volgt Jan Slagter op en overhandigde hem de wisselbeker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sophie van Os

Volgens de redactie van Broadcast Magazine heeft de presentator de overwinning te danken aan zijn persoonlijkheid. Hij heeft volgens de jury als multitalent ontzettend veel impact gehad op de media, en steeds meer het gesprek van de dag bepaald in 2015. Vooral zijn optreden tijdens de aanslagen in Parijs en het aansnijden de zwartepietendiscussie waren hoogtepunten uit afgelopen jaar, aldus Broadcast Magazine.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hieronder drie onbetwiste hoogtepunten van het multitalent op een rij:

Parijs
Vier overlevenden van de schietpartij in het Parijse theater Bataclan spreken openhartig over hun ervaringen

Zwart Piet
Tans optreden over het verhitte debat over Zwarte Piet: ‘Blijf koel in het hoofd, maar warm in het hart.’

Dansen
Humberto Tan, de BN’er met de mooiste lach, met de voetjes van de vloer

Er waren in het begin wat twijfels omtrent Tan met RTL Late Night, meldt Broadcast Magazine. Maar cijfers liegen en zijn talkshow kende afgelopen jaar wederom hoge kijkcijfers. Vrijdag 22 januari trok de late avondshow meer dan 1,2 miljoen kijkers. Maandagavond is de Omroepman van het Jaar zelf te gast in RTL Late Night, met onder meer John en Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw.