Spring naar de content

Bedrijfsongevalletje: een tennisbal met 195 km/u in je edele delen

Lijnrechters en ballenmeisjes hebben het zwaar tijdens de huidige editie van de Australian Open. Naast de verzengende hitte Down Under, zijn ze ook niet veilig voor rondvliegende ballen. De situatie in Melbourne is echter niet uniek. Het leven van lijnrechters en ballenrapers is niet zonder gevaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Het meest recente incident vond plaats tijdens de kwartfinale tussen Roger Federer en Tomas Berdych. Een dreun van een service moet de Tsjech Berdych in gedachte hebben gehad. Toen hij de bal keurig opgooide en zijn racket ertegenaan zette, kon hij ook niet vermoeden dat de bal naast de servicelijn zou belanden en pardoes in het kruis van de lijnrechter achter Federer zou belanden. Met een snelheid van 195 kilometer per uur bereikte de bal de edele delen van het slachtoffer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Attente Tsonga
Het is niet het enige incident tijdens de huidige editie van de Australian Open. Eerder al haalde Jo Wilfried Tsonga het nieuws. Niet omdat de Fransman een wonderlijke tennisprestatie had geleverd, maar zijn hulp aan een ballenmeisje ging de wereld over. Het meisje krijgt een bal vol in haar gezicht, waarna ze beduusd om zich heen staat te kijken. Met een van pijn vertrokken gezicht krijgt ze vervolgens een arm van Tsonga om zich heen. Samen lopen ze naar de zijkant van het veld, zodat het meisje kan worden verzorgd. Het levert beiden een applaus op.

Recidivist Djokovic
Helaas voor de ballenmeisjes en lijnrechters is het niet alleen raak tijdens de huidige editie van de Australian Open. Ze zijn vaker slachtoffer. Sommigen barsten in tranen uit, anderen kunnen er wel om lachen. Opmerkelijk is dat Novak Djokovic er een handje van heeft om de assistenten te raken.

Weer een Tsjech
Het is de derde dag van het tennistoernooi in Auckland, vorig jaar, als de Tsjech Jiri Vesely een service à la Berdych slaat (zit het in de nationaliteit?). Het ballenmeisje achter tegenstander Ernests Gulbis wordt vol in haar maag geraakt en ziet daar de lol niet van in. Met betraand gezicht gaat ze op een bankje naast het veld zitten, en als Vesely komt kijken of het gaat, loopt ze van hem weg.

Federer mag alles
En als Roger Federer een trucje uithaalt, en je dan ook nog eens per ongeluk met een bal raakt? Dan kan je niet anders dan lachen. De Zwitser tracht een bal van zijn tegenstander acrobatisch weg te werken, maar een ballenjongen op een plek waar hij liever niet geraakt wordt. Federer en de ballenjongen lachen vervolgens een aantal keer naar elkaar. De commentator, treffend: “Die jongen komt thuis vanavond laat, en zegt tegen zijn moeder: ‘Mam, wat denk je dat er vandaag is gebeurd? Roger Federer heeft mij met een bal geraakt!'”

Onderwerpen