Spring naar de content

Smullen van een ‘een paarse geaderde shitklont met afvalstoffen’

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

2015-05-04 14:56:57 Kim Kardashian and Kanye West arrive at the 2015 Metropolitan Museum of Art's Costume Institute Gala benefit in honor of the museumís latest exhibit ìChina: Through the Looking Glassî May 4, 2015 in New York. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Kiss my ass
‘Schat, heb ik een dikke kont in deze broek?’ Het is zo ongeveer de meest gevreesde vraag voor veel mannen, want hoe je ook antwoordt, het is nooit goed. Ofwel je bent ‘te eerlijk’ en dus niet lief, of ‘je zegt maar wat om er vanaf te zijn’ en dus ook niet lief. Maar... er is goed nieuws. Een dikke bips is helemaal oké. Niet per se mooi, maar wel gezonder dan zo’n platte pannekoek. Geleerden hebben namelijk ontdekt dat de hormonen die bepalen waar het vet naartoe gaat, de ‘vetzuren’ weghouden bij je hart, je lever en je kransslagaders als je je vet opslaat op je kont in plaats van in je buik- en maagstreek. Vrouwen met een dikke kont – sorry jongens, het onderzoek beperkt zich tot de dames – schijnen trouwens ook intelligenter te zijn dan hun platte zusters: zij hebben een hoger Omega 3-level en dat vetzuur wordt in verband gebracht met een betere hersenfunctie.
Dus Kim Kardashian – daar is ze weer! – is dus niet alleen heel gezond, maar ook nog eens heel slim! Maar dat wisten we natuurlijk al.

SPAIN NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL "IN THE WOMB"Moederkoekje erbij?
Al geruime tijd doet op internet een hoax de ronde dat Koreanen grof geld betalen voor dode foetussen, omdat dat goed zou zijn voor de gezondheid. Nu eten de Koreanen, net als de Chinezen, zowat alles wat poten heeft – behalve tafels en stoelen – maar dode foetussen? Het is dan ook een hoax. Het gaat niet om dode babytjes, maar ‘slechts’ om placenta’s. Die zouden helpen tegen de babyblues, ijzer- en melkproductie verhogen en nog meer van dat moois.
En niet alleen in Korea geloven ze in deze hocus pocus, ook in de nuchtere westerse wereld doet dit zijn intrede. De zwangere Coleen Rooney – van Wayne, jeweetwel – is volgens de Britse tabloids van plan de placenta van haar derde kindje op te peuzelen. Voordat je nu meteen gaat gruwen van – zoals een Facebookvriend het uitdrukte – ‘een paarse geaderde shitklont met afvalstoffen’, rustig maar: de placentasoep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Je stuurt gewoon de hele bups naar een farmaceutisch bedrijf en krijgt een keurig potje capsules retour. En ongetwijfeld een fikse rekening. Maar daar zal mevrouw Rooney niet mee zitten.

speakerK*tmuziek
In de categorie ‘Net als je denkt dat het niet gekker kan’ deze week de muzikale tampon. Jawel. Een speaker in tamponvorm, die door de aanstaande moeder kan worden ingebracht. Een recent vrijgegeven Spaanse studie heeft namelijk uitgewezen dat baby’s al vanaf zestien weken geluid kunnen waarnemen en daarop reageren. Het is al best een tijdje gebruikelijk om je kindje in de buik muziek te laten horen, maar nog niet op zo’n jonge leeftijd en bovendien was dat tot nog toe onhandig gehannes met koptelefoons of speakers. Babypod to the rescue!
Het zou goed zijn voor de moeder-kindbinding en het stressniveau bij beiden verlagen. Tja. Een beetje dromerig over de buik aaien en babysokjes breien is waarschijnlijk niet hip genoeg meer. Je moet als moderne moeder toch wat. Aan te bevelen is wel de muziekkeuze een beetje rustig te houden, zodat de kleine niet al headbangend uit het geboortekanaal klettert. Maar dat hoeft niet moeilijk te zijn – k*tmuziek genoeg!