Spring naar de content

Cultuuragenda: het IFFR, Ferdinand Erfmann & Emilio Guzman

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: het International Film Festival in Rotterdam, de overzichtstentoonstelling Ferdinand Erfmann - Nederlands beste naïef in Museum More in Gorssel en de nieuwe cabaretvoorstelling van Emilio Guzman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

IFFR
Het International Film Festival Rotterdam is anders dan andere jaren. De nieuwe directeur, Bero Beyer, wil het filmfestival namelijk een flinke opfrisbeurt geven. Zo zijn er bijvoorbeeld minder films dan andere jaren die meedoen aan de competitie zodat de bijzondere producties niet ondersneeuwen. De verfilming van W.F. Hermans' roman Nooit meer slapen (te weten: Beyond Sleep) gaf gisteravond, in aanwezigheid van koningin Máxima, het startschot voor het internationaal vermaarde IFFR - dat tot 7 februari 2016 plaatsvindt op verschillende locaties in Rotterdam. Enkele films die wij in ieder geval van harte aanbevelen zijn The Assassin, Land of Mine, Full Contact, Neon Bull en Three Stories of Love.

Het International Film Festival Rotterdam vindt van 27 januari tot en met 7 februari 2016 plaats op diverse locaties in Rotterdam. Meer informatie vindt u hier.


Ferdinand Erfmann - Nederlands beste naief
Wie weleens iets van kunstenaar Ferdinand Erfmann (1901 - 1968) heeft gezien, denkt meteen aan de voluptueuze vrouwen die hij zo vaak en graag schilderde. Vaak werden ze afgebeeld als zwemsters, circusartiesten of hoeren. Het zijn stuk voor stuk zwaarlijvige vrouwen met brede dijen, kleine borsten, een smalle taille en stevige armen en benen. Zijn ideale vrouw zag er ongeveer zo uit, maar hij is altijd vrijgezel gebleven. In Museum More in Gorssel is vanaf zondag 31 januari 2016 een grote overzichtstentoonstelling te zien van zijn werk: Ferdinand Erfmann - Nederlands beste naïef. Voor het eerst in meer dan twintig jaar zijn tientallen tekeningen en schilderijen van de excentrieke kunstenaar bij elkaar gebracht. De tentoonstelling loopt tot en met 29 mei 2016.

De tentoonstelling 'Ferdinand Erfmann - Nederlands beste naïef' is van 31 januari tot en met 29 mei 2016 te bezichtigen in Museum More in Gorssel. Meer informatie vindt u hier.

1451301428-600x800-ferdinand-erfmann-badschone-1961

Emilio Guzman
Afgelopen woensdag ging de derde avondvullende voorstelling van cabaretier Emilio Guzman in première: Alle mensen verzamelen. Hierin gunt Emilio - inderdaad, het broertje van Javier - het publiek een blik in zijn eigenaardige fantastiewereld. Op zijn website schrijft hij dat hij vaak wegdroomt bij mensen die het hebben over oersaaie begrippen als 'crisis', 'cijfers' en 'financiële haalbaarheid.' Wat hij op het podium doet is eigenlijk niets anders dan hardop dromen. 'En met een beetje fantasie los ik in mijn voorstelling alle wereldproblematiek op.' Wie dat wil horen, kan tot en met 27 mei 2016 terecht in verschillende theaters in ons land.

De voorstelling 'Alle mensen verzamelen' van Emilio Guzman is de komende maanden in theaters in het hele land te zien. Meer informatie en een speellijst vindt u hier.