Spring naar de content

Fotoserie: de 100 gezichten van Paul Rooyackers

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Ursula van de Bunte uit Elburg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Ursula van de Bunte (Amsterdam, 1969) studeert op dit moment Photographic Design aan de Fotovakschool in Apeldoorn, doceert Fotografie aan het CIBAP in Zwolle en heeft haar eigen fotostudio in Elburg.

Over haar werk
“Na jarenlang foto’s gemaakt te hebben voor particuliere en zakelijke klanten maak ik eindelijk vrij werk. Mijn enige onderwerp is mijn vriend Paul Rooyackers, schrijver van boeken met in de titels steeds het getal honderd. Daarom ben ik nu bezig met een serie: ‘De 100 van Rooyackers’ – honderd portretten van hem.

“De fotoserie is ontstaan via een besloten Facebookgroep van fotografen waarop iedere dag een woord werd gepost. Naar aanleiding van ‘het woord van de dag’ maakte iedereen elke dag een foto. Iedere foto is binnen een of enkele uren gemaakt. Een hele klus, maar je leert snel beslissingen nemen, attributen te regelen en je studio op te bouwen – en dat alles met bestaand licht. Het werd de kunst om met minimale middelen tot een zo groot mogelijk resultaat te komen. Het fotograferen van ‘het woord van de dag’ werd bijna een verslaving.”

Meer werk van Ursula van de Bunte vindt u hier.

LIJDEN
Lijden
OMHULLEN
Omhullen
OVERVLOED
Overvloed
ROZE
Roze
UITBUNDIG
Uitbundig
VOEDSEL
Voedsel
ZACHT
Zacht
VERDRONKEN
Verdronken
VISSEN
Vissen
WIJSHEID
Wijsheid

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in HP/De Tijd Expo wilt tonen? Neem dan contact op.