Spring naar de content

Hallo hoge spijkerbroek, dag stringen en aarsgeweien

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

USA BARBIE DOLL BODY TYPESDikke babs
Hè, hè. Stop de persen. Barbie is er nu ook in ‘dik’! Het was feministisch angehauchte moeders al decennialang een doorn in het oog: het perfecte grote-borsten-smalle-taillefiguurtje van de 57-jarige classic Barbie. Daar krijgen hun dochters alleen maar een vertekend zelfbeeld van en dat leidt, zoals wij allen weten, tot minderwaardigheidscomplexen, anorexia en andere nare shit. Maar nu is er dan Dikke Barbie. Bij lange na niet obese trouwens – Curvy Barbie, zoals ze officieel heet, heeft met haar wat vollere heupen, dijen en wangetjes nog steeds een body waar menige vrouw een moord voor zou doen. Maar toch.
Behalve Dikke Babs zijn nu ook langere (Tall) en kleinere (Petite) Barbies verkrijgbaar in zeven verschillende huidskleuren, 24 verschillende haarstijlen, 22 oogkleuren en twee maten voetjes, die zowel gympen als pumps kunnen hebben. Pfieuw! *van blijdschap dansje doet*
Eén nadeel: Curvy past niet in de kleertjes van Skinny en losse setjes zijn nog niet te koop. Oma to the rescue!

aarsgewei_hp
Foto: Flickr | FaceMePLS

Platte buik en ronde bips
En dan nu het échte nieuws: de hoge spijkerbroek is terug! Ja, nee, écht, de Levi’s Wedgie is here to stay. Na jarenlang getob met de almaar lager zakkende jeans die het schaambeen nauwelijks bedekten – over de erbovenuit piepende strings en de bijbehorende aarsgeweien hebben we het maar niet eens – nu weer een broek waar gewoon je buik in past. Een zegen, zowel voor de gebruiksters als de ertegenaankijkers: weg muffintop. En waar het buikje weg is, wordt de kont juist ronder: door het materiaal, de slimme plaatsing van de zakken en de aan de rug aansluitende tailleband ziet het er allemaal appetijtelijker uit.
Maar ook hier weer één nadeel: hij is alleen te koop in een rare 7/8 lengte: afgeknipt net boven de enkel. Niet echt een dingetje voor Hollandse polderpoten. Malligheid, meneer Levi, doe daar wat aan!

BRITAIN CINEMABeckham Jr schiet raak
Best wel boos zijn ze, de modefotografen die deze week vernamen dat de zestienjarige (!) Brooklyn Beckham (zoon ván) de nieuwste lekkerluchtjescampagne van Burberry gaat fotograferen op Instagram. And quite rightly so!
Waar papa David en mama Victoria zich uit de naad hebben gewerkt om hun sporen te verdienen, krijgt deze puber puur om zijn bekende achternaam in plaats van een snuffelstage meteen een klus waar professionals alleen maar van kunnen dromen!
Vanuit Burberry best wel te begrijpen overigens. Al eerder werkte het modelabel met Brooklyns jongere broertje Romeo en dat was een groot succes: de kerstvideo werd in 48 uur maar liefst 11 miljoen keer bekeken.
Brooklyn heeft miljoenen volgers op Instagram, een ideaal platform om de koopkrachtige jeugd te bereiken, geeft Burberry toe. Volgens hen heeft de jonge Beckham ‘een goed oog voor beeld’, wat dat ook moge betekenen. Het zal er trouwens allemaal best wel uitzien: hij wordt bijgestaan door een leger van doorgewinterde assistenten, stylisten, kappers en modellen. Zoals een gepasseerde fotograaf het uitdrukte: ‘Ik hoop dat hij beseft hoeveel mazzel hij heeft’. Iets met druiven en zuur, maar volkomen terecht in dit geval.

Blote brugbieber
En nu we het toch over kleine verwende jongetjes hebben, Justin Pieper Bieber wordt het nieuwe onderbroekenmodel voor Calvin Klein. What’s in a name? Deed de papa van Brooklyn Beckham menig dames- en herenhart nog sneller kloppen in zijn witte Armanislip, of Bieber hetzelfde effect kan bewerkstelligen is nog maar de vraag.
Het brugbiebertje zelf is er ongetwijfeld zeer blij mee, want hij heeft het getuige de tsunami aan ‘blote’ selfies die hij met zijn fans deelt behoorlijk met zichzelf getroffen. Ach nou ja. Het houdt hem van de straat, zullen we maar zeggen…