Spring naar de content

Stuntploeg VVSB geeft het bekertoernooi zijn verhaal

Een stunt, een topklasser op weg naar de Europa Leauge, bekergeschiedenis: VVSB bereikte woensdagavond de halve eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker. Het team uit Noordwijkerhout boog tegen FC Den Bosch in de slotfase een 2-0 achterstand om in winst: 2-3. VVSB is de eerste amateurclub sinds IJsselmeervogels in 1975 die zich bij de beste vier schaart in het bekertoernooi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Alessio Carlone en Abdelaziz Khalouta scoorden in de eerste helft namens de thuisclub. De de nummer negen van de zondag Topklasse voetbalde niet slechter dan de opponent uit de Jupiler League, maar miste aanvankelijk de individuele klasse om een wedstrijd uit het slop te trekken. In de laatste vijf minuten stonden ze, geholpen door de ongelukkige Bossche keeper Kees Heemskerk, wel op. Via treffers van Tommy Bekooij, Peet van der Slot en Maikey Parami keerde de wedstrijd binnen vijf minuten om.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hema
Parami werd niet alleen op het veld, maar ook ernaast de held van de avond. De matchwinner gaf de stunt van de amateurs een gezicht. “Het feest zal lang gaan duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij,” sprak Parami glunderend richting de camera van FOX Sports. “Ik ben nog student en moet stage lopen bij de Hema in Leidschendam. Nou ja, eerst maar van dit succes genieten. Het lijkt wel of ik droom.”

Parami had moeite de historische triomf in Den Bosch, met drie treffers van VVSB binnen vijf minuten, te bevatten. “Dit is niet normaal, ongelooflijk. Dat we dit als amateurclub hebben kunnen flikken. Ons geheim was dat we na een achterstand van 2-0 vertrouwen bleven houden. Kansen kregen we ook in de eerste helft al genoeg, maar dat we er drie weten te maken in de slotfase, is onvergetelijk.”

Ongelooflijk
Ook collega Bekooij wist niet wat hem overkwam: “Bizar, geen woorden voor, ongelooflijk. Een corner, ik zie die bal komen. Vlak er na 2-2, ja dan krijg vleugels. In de rust hebben we het gezegd: het kan. Zondag hebben we er na rust ook vier gemaakt”

“Dit is ongelooflijk en prachtig voor iedereen die mee is. Iedereen uit Noordwijk gaat direct door naar het carnaval en is woensdag pas weer boven water,” stelde coach Wilfred van Leeuwen, die geen enkele speler met ervaring in het betaald voetbal tot zijn beschikking had. “Een goal is doping en ja, wat er dan gebeurt, daar gaan we over tien jaar denk ik een film over maken.”

Onderwerpen