Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

FemkevandenDriesscheHP_klein

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Tranen om een moteurreke in de pratsj’
Wat Wout van Aert, Lars van der Haar, Sven Nys en Mathieu van der Poel ook probeerden: het was de zondag van Femke van den Driessche. De hele dag ging het over haar motortje en columnist Frank Heinen dacht de hele zondag aan haar tranen. ‘De fiets, de fiets met het moteurreke, die was dus niet van Femke. Hij was van een vriend, of van een verzorger, of van een verzorgende vriend of een vriendelijke verzorger.’

Kritische Hollandse blogger op de koffie bij de ‘foodjehovas’ van HelloFresh
Natuurlijk, een blogger wil graag dat hij wordt gelezen. Zo ook Sidney Vollmer. Maar dat zijn post over HelloFresh (‘Fuck you, HelloFresh. You Foodjehovas.’) zo veel hits zou krijgen, had hij niet verwacht. Honderden mensen die net als hij ontevreden zijn over deze online thuisbezorger van dozen ‘vol met ingrediënten en gezonde recepten’ hebben hem inmiddels benaderd met vergelijkbare ervaringen. Jan Smit over de kop koffie die HelloFresh Vollmer aanbood.

Theo Hiddema over de Teevendeal: ‘Er staat een staatsgreep voor de deur’
In Business Class, het tv-programma van Harry Mens, liet advocaat Theo Hiddema zich ontsnappen dat hij een klokkenluider op het ministerie van Veiligheid en Justitie kent die Opstelten, Teeven en Rutte de stuipen op het lijf kan jagen. Tegenover Jessy Cooker weidt hij verder uit: “Het is een hij en er staat een staatsgreep voor de deur.”

Reportage: in de zaal bij omstreden salafistenbijeenkomst
Zondag vond de salafistische bijeenkomst ‘Salafie? C’est la vie!’ plaats in een seculier pand aan de reli-boulevard in Almere. In de gemeenteraad van Almere pleitten alle oppositiepartijen én de VVD voor een verbod op de bijeenkomst van salafistische moslims. Burgemeester Weerwind zag daar echter geen reden voor. Walt van der Linden zat in de zaal.

Carnavallen in Rio en zika: van het leven ga je nou eenmaal dood
Een oud-dispuutgenoot whatsappte mij van de week in paniek: ‘Don Arturo, ik ga vijf dagen met de mannen naar het carnaval in Rio. Tegen mijn vrouw heb ik verteld dat ik ga zalmvissen in Alaska, dat we dat meteen even kortsluiten. Jij hebt in Rio gewoond en weet veel van tropische ziektes. Hoe gevaarlijk is het zikavirus?’ Arthur van Amerongen geeft carnavaladvies.