Spring naar de content

Het wielerseizoen is amper begonnen of Sky grijpt alweer de macht

Chris Froome wint de Herald Sun Tour in Australië, Peter Kannaugh wordt tweede en Wout Poels schrijft de Ronde van Valencia op zijn naam. Het wielerseizoen is net begonnen en Team Sky lijkt de macht al te hebben gegrepen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

2016 begint niet onverdienstelijk voor Team Sky. Aflopen week beleefde de Britse wielerploeg maar liefst drie zeges in 24 uur: Wout Poels won de openingsrit in Valencia, Peter Kennaugh schreef de eerste etappe in de Herald Sun Tour op zijn naam en Elia Viviani kwam met gemak als eerste over de finish tijdens de tweede etappe van de Ronde van Dubai. Zondag zegevierde Chris Froome in Australië. De slotetappe en de eindoverwinning waren voor de Britse wielrenner die zijn contract met Sky tot eind 2018 heeft verlengt. Teamgenoot Peter Kennaugh werd tweede in Australië. Diezelfde dag won Limburger Wout Poels enkele duizenden kilometers verderop de Ronde van Valencia.

Beste resultaten
De beste resultaten van Team Sky vorig jaar kwamen natuurlijk van Chris Froome die weer de Tour de France en het Critérium du Dauphiné won. Vasil Kiryienka won daarnaast op het WK Wielrennen in Richmond de wereldtitel tijdrijden. In de Ronde van Italië werd Leopold König zesde, en schreven Elia Viviani en Vasil Kiryjenka respectievelijk de tweede en veertiende etappe op hun naam. De hoogte klassering in de Ronde van Spanje kwam van Mikel Nieve die achtste werd. 

Voorjaarsklassiekers
Dat belooft veel goeds voor de aankomende voorjaarsklassiekers, de tijd waar wielerfans die nu langzaamaan uit hun winterslaap ontwaken zo naar uit kijken. Als voorproefje natuurlijk de Omloop van het Nieuwsblad op zaterdag 27 februari (vorig jaar nog gewonnen door Ian Stannard van Sky), gevolgd door Kuurne – Brussel – Kuurne een dagje later, vorig jaar schreef Mark Cavendish (EQS) die rit nog op zijn naam. Dan komen Parijs-Nice (6 tot 13 maart) en de Tirreno-Adriatico (9 tot 15 maart) in zicht en kijken we vervolgens uit naar Milaan-San Remo (19 maart), de Ronde van Vlaanderen (3 april), Parijs-Roubaix (10 april), de Amstel Gold Race (17 april) en Luik-Bastenaken-Luik (24 april). Kortom, het wordt een drukke wielerlente.

Opvolger
Maandag start eerst nog de vijftiende editie van de Ronde van Qatar. Titelverdediger Niki Terpstra (EQS) is niet aanwezig, en ook Team Sky zal niet van start gaan. De Ronde van Qatar duurt tot en met vrijdag 12 februari.

Onderwerpen