Spring naar de content

Vergeet de thigh gap, wij willen de bovenbenen van Beyoncé

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Grijs is het nieuwe zwart
‘Als je het wil, heb je het niet en als je het hebt, wil je het niet’ – deze oude wijsheid van ieders oma zou op een tegeltje in elk huis moeten hangen. Want wat hebben we nu weer voor malligheid?
Jonge mannen die hun haar grijs verven. Zijn we net een beetje aan die baarden en knotjes gewend, moet het weer anders. Want stel je voor dat je mainstream wordt, dat moeten we niet hebben! Grijs dus.
Bij de dames kenden we het verschijnsel al; Lady Gaga zette die ‘trend’ een paar jaar geleden (‘Maar Lady Gaga heeft ook grijs haar!’ ‘En als Lady Gaga in het water springt, spring jij dan ook?’), maar echt doorgezet heeft het gelukkig niet. Natuurlijk, zo’n kappersmodel met zilveren lokken ziet er beeldschoon uit, maar wie ziet er nu uit als een kappersmodel? Zelfs het kappersmodel zelf niet zonder fotosjop en visagiste.
Maar goed, bij mannen dus. Zayn Malik (ex-One Direction) voert de trend aan door van zwart naar grijs te gaan en het moet gezegd: hij kan het hebben. Maar daar zit hem nou net de kneep: hij was toch al niet lelijk. Het is net als met die baarden: een lillekerd met een baard blijft een lillekerd, al hangt zijn baard op zijn knieën. Het sexy-e van (sommige) mannen met grijs haar – ik noem een George Clooney – is juist de volwassenheid en doorleefdheid die ze uitstralen en hoe graag je ook zou willen, dat is niet in een pakje haarverf te koop. Check op Instagram #greyhair en je ziet wat ik bedoel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

2016-02-07 02:55:22 epaselect epa05148994 Bruno Mars (R) and Beyonce (L) perform during the halftime show of the NFL's Super Bowl 50 between the AFC Champion Denver Broncos and the NFC Champion Carolina Panthers at Levi's Stadium in Santa Clara, California, USA, 07 February 2016. EPA/LARRY W. SMITH

Blije dijen
Vergeet de thigh gap – wij willen geen magere dijtjes meer, wij willen de bovenbenen van Beyoncé! Jawel, dat willen wij. Of althans, dat mag ik hopen. Wat een geweldige show gaf ze weg bij de Super Bowl! Het mocht wat kosten, maar dan had je ook wat. Zelfs als ze een heel klein beetje haar evenwicht verliest, krijgt ze geen minpunten: met een subtiel hupsje staat ze weer stevig op de benen (het bewuste fragment hier). Vakvrouw.
Merk trouwens op dat zij een aanzienlijk hoger uitgesneden broekje draagt dan haar danseressen, zodat die goddelijke benen nog beter tot hun recht komen. “Had mijn vrouw maar één zo’n been,” zei wijlen Godfried Bomans ooit over Marlène Dietrich. Ook zo’n been als Queen Bee? Of twee? Hiermee moet het lukken. Van die oefeningen waarbij je het resultaat al na één keer ‘ziet’. Nee, écht!

2012-02-22 09:16:52 A New York Oscar fan holds an Oscar statuette stands during the opening ceremony of the "Meet the Oscars, Grand Central" exhibition at Grand Central Station in New York, February 22, 2012. Academy Award Winner Melissa Leo opened the exhibition which allow fans in New York to see and hold actual Oscar statuettes ahead of the 84th Academy awards scheduled for February 26, 2012. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

Wilt u daar een tasje bij?
Dan bén je al genomineerd en dan mág je al gratis en voor niks naar het meest gewilde society event van het jaar in een jurk en met juwelen die je niet eens hoeft te kopen en dan krijg je ook nog eens een goodiebag met een inhoud van 327.000 dollar! Dat is nog eens wat anders dan een tasje met een kortingsbon voor de nagelstudio om de hoek en een reep verantwoorde chocola van de wereldwinkel.
Het duurste cadeau is een tiendaagse reis naar Israël (hoor ik hier iemand ‘joodse lobby’ roepen?) van 55.000 dollar , gevolgd door een vijftiendaagse wandelvakantie door Japan (45.000 dollar). That’s a lot of sushi!
Verder mag men voor 45.000 dollar per jaar Audi’s huren – daar kun je dus gewoon een auto voor kópen, maar goed – en ontvangen de geluksvogels ook nog eens huidcrème voor de rest van hun leven ter waarde van 31.000 dollar en een pak (geen rol!) wc-papier van – ahum – $390,00. Dan zijn echte dollarbiljetten waarschijnlijk nog goedkoper. Voor de dames ook nog een seksspeeltje van 350 dollar (handsfree!) en een Vampire Breast Lift van 2600 dollar. Inderdaad. Dat is iets met bloed en borsten. Gezellig.
Maar er is ook aan de minder bedeelde medemens gedacht: elke ontvanger mag voor 8800 dollar schenken aan een goed doel naar keuze. Overigens krijgt niet iedereen zo’n fijn pakketje: alleen de genomineerden in de belangrijkste categorieën (hoofdrolspelers en regisseurs). Want het kan ook té gek.