Spring naar de content

Zien dit weekend: Cyberpesten, Jochem Myjer & Zlatan

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Cyberbully - HPFilm tegen cyberpesten
Met de komst van het internet heeft pesten een nieuwe vorm gekregen. En cyberpesten en -intimidatie is anno 2016 absoluut geen verleden tijd, zo viel laatst nog te lezen in een serie artikelen van VICE. In Cyberbully, een korte film uit 2015, is tienermeisje Casey het doelwit van pestkoppen die haar via chatrooms het leven zuur maken. Maar het wordt pas echt penibel als ze gestalkt wordt door een anonieme figuur. Vijf jaar na de release is Cyberbully nog steeds actueel en daarom zeker een aanrader.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Cyberbully’, vrijdag 12 februari, om 22.25 uur op NPO 3

blondie- hpZoektocht naar beste beat
Muzieksmaken variëren van persoon tot persoon en zijn allesbehalve objectief te noemen. Toch hebben artiesten als Nile Rodgers, Blondie, Beyoncé en Tiësto de afgelopen weken in Soundbreaking meegedaan aan de zoektocht naar het perfecte muziekstuk. In slot van de serie wordt de achtdelige documentairereeks afgesloten met de onthulling van de perfecte beat. Naast bovengenoemde artiesten hebben in totaal 150 artiesten uit allerlei genres en leeftijdsgroepen hun zegje gedaan. Misschien geeft het slot van de reeks eindelijk een objectieve twist aan muziekdiscussies. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de conclusie van Soundbreaking.

‘Soundbreaking: Sound & Vision’, vrijdag 12 februari, om 23.05 uur op Canvas

Jochem Myjer - HPJochem Myjer, afstammeling Willem van Oranje
In 2013 tweette cabaretier Jochem Myjer dat hij ontdekt had van Vader des Vaderlands Willem van Oranje (ook wel bekend als Willem de Zwijger) af te stammen. In Verborgen Verleden gaat Myjer samen met de programmamakers op zoek of dit klopt. In een kleine teaser is te zien dat Myjer tijdens het stamboomonderzoek van de ene in de andere verrassing valt. Zijn stamboom blijkt heel anders in elkaar te zitten dan hij dacht.

Verborgen verleden, zaterdag 13 februari om 20.30 uur op NPO2

App- HPLiefde via een app
In Nederland is datingapp Tinder met 1.5 miljoen gebruikers een van de grootste apps van het land. De documentaire Liefde via een app wordt de wereld van datingsapps onder de loep genomen. Ons steeds sneller wordende leven lijkt minder tijd te bieden om op een duurzame manier op zoek te gaan naar de liefde van je leven, daarom zijn ze zo in trek. Maar wat zit er echt achter?

‘Liefde via een app’, zaterdag 13 februari om 21.30 op RLT5 

becoming zlatan - HPZlatan
Zlatan Ibrahimovic is op dit moment een van de beste spitsen in de voetbalwereld en in navolging op zijn collega-spits Cristiano Ronaldo is er een film over hem gemaakt. In Becoming Zlatan krijgen we een exclusief kijkje in het leven van de Zweed en zien we hem stappen maken in zijn carrière. We zien Zlatan debuteren voor zijn jeugdclub Malmö FF, sterk spelen in Amsterdam bij Ajax en daarna een status als wereldster voltooien bij Juventus, AC Milan, Barcelona en Paris Saint-Germain. Maar bovenal is Becoming Zlatan het verhaal van een straatschoffie dat leert van zijn fouten en de weg naar de top vindt.

‘Becoming Zlatan’ is vanaf zaterdag 13 februari in de bioscopen.