Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

vriendinbedankt_hp_klein

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De vriendin houdt de eer aan zichzelf
Het kwam toch nog onverwacht. De vriendin van Frank Heinen was al zo lang actief dat hij niet had verwacht dat hij nog zou meemaken dat het ooit anders zou zijn. Vorige week nam ze afscheid. Het bericht kwam naar buiten in een gezamenlijk persbericht: ‘Ik ben Frank en HP/De Tijd heel dankbaar.’ De hele zondag was de hashtag #vriendinbedankt trending topic en op Facebook.

hellofresh_hp_klein

En zo apaiseert HelloFresh de kritische blogger alsnog
Een week geleden berichtte Jan Smit al over de kritische blogger Sidney Vollmer en zijn strijd met HelloFresh. Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Vollmer en het bedrijf en doet de geëngageerde blogger die de vorige week nog benadrukte dat zijn vernietigende stukje een hoger doel diende dan een vilein stukje en veel publiciteit, er ineens het zwijgen toe. Wat is daar gebeurd?

Vergeet de thigh gap, wij willen de bovenbenen van Beyoncé
Na het zien van Beyoncés performance tijdens de Super Bowl was Alexandra Besuijen ondersteboven. “Wat een geweldige show gaf ze weg! Het mocht wat kosten, maar dan had je ook wat. Zelfs als ze een heel klein beetje haar evenwicht verliest, krijgt ze geen minpunten: met een subtiel hupsje staat ze weer stevig op de benen.” Ze gunt u direct wat tips om ook van die sterke bovenbenen als Queen Bee te krijgen.

slagter_hp_klein

De humor van Rutte en de draaiende camera op Jan Slagter
Edwin van Sas keek naar het Correspondents Diner en zag premier Mark Rutte een grap maken over de vermeende relatie van Jan Slagter en de dochter van Jan Marijnissen. ‘De grap niet zozeer goed, maar de draaiende camera vol op de bakkes van Slagter die de grap (begrijpelijk, hij ligt in een scheiding) niet zo kon waarderen was onbetaalbaar. Het moment was ook memorabel omdat we voor de enige keer iets van het gevoel voor humor van Rutte zelf zagen.’

wvddigi-961x702_klein

Er geldt maar één regel in het digitale riool
De sociale media zijn digitaal riool waar volop wordt gestrontslingerd, weet Arthur van Amerongen. ‘Het probleem van de sociale netwerken is dat er geen drempel is. Iedere mafklapper kan de open inrichting van Twitter en Facebook binnenvallen en de boel op stelten zetten. Inmiddels haal ik de psychotische querulanten er snel uit maar dat was in het begin – een jaar of tien geleden – wel anders.’