Spring naar de content

Een lustrum en een magazine in de Nieuwe Kerk (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: het lustrumconcert van Stichting Blijf Vrouw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

“Ik zie geen moer! (spreek uit als ‘moeharr’),” sprak pianist in zijn beste Haags afgelopen maandag, achter de duinen. Stichting Blijf Vrouw gaf een nieuwjaarsconcert. Wat laat, maar artiesten hebben nu eenmaal drukke agenda’s. De stichting van Belinda D’Alba en Hsin Lan Chung steunt vrouwen uit de regio Den Haag met levensbedreigende ziekten en sociaal-economische problemen. De vrouwen worden een dag in het zonnetje gezet met behulp van plaatselijke ondernemers.

Trots op Blij! Magazine: Frits Huffnagel, Wilma Nanniga, Hsin Lan Chung, Henk Kronenberg, Joke Bruijs, Belinda D’Alba & (fotograaf) Jim Hoogendorp (Vlnr.)
Trots op Blij! Magazine: Frits Huffnagel, Wilma Nanninga, Hsin Lan Chung, Henk Kronenberg, Joke Bruijs, Belinda D’Alba & Jim Hoogendorp (v.l.n.r.)

Onder de vele genodigden in de Nieuwe Kerk in Den Haag was Kim Holland, overigens veel te laat. (‘We stonden bij de verkeerde kerk.’) De blonde sekskoningin is tegenwoordig intimiteitscoach, voor al uw lezingen om de passie terug te brengen in de relatie.

De avond werd aan elkaar gepraat door Joke Toen was geluk heel gewoon Bruijs. De muziek lag in handen van onder anderen The Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne, met ‘De waarheid’ van Frank Boeijen. En Remko Harms uit LA The Voices zong de hoge noot, voordat het echte hoogtepunt kwam: Wilma Nanninga. De chef Entertainment van de krant van Wakker Nederland presenteerde Blij! Magazine, ter ere van het vijfjarig bestaan van Stichting Blijf Vrouw.

Kim Holland Verast met partner, ondernemer Mark Kruitwagen
Kim Holland verrast met partner, ondernemer Mark Kruitwagen.

Van de 75 journalisten die eraan meewerkten kwam het merendeel uit de Telegraaf-koker, aangevuld door ANP-journalisten. Het is crisis bij de grootste krant van Nederland, een wit voetje halen bij generaal Nanninga is natuurlijk nooit verkeerd.

Oprichters Belinda D’Alba en Hsin Lan Chung waren apetrots. Bleek ook Karin Bloemen nog op te komen dagen met haar eigen nummer: ‘Life is like a song, if you can’t sing be the song.’ De avond kon niet meer stuk.

Mr Dinner show: Frank Wentink & LA The Voices krullebol: Peter William Strykes
Mister Dinner Show Frank Wentink & LA The Voices-krullebol Peter William Strykes

La Bloemen haalde een wat zoetsappig tegeltje van Loesje aan: ‘Het meervoud van lef is leven.’ Het was allemaal reuze charmant, zelfs de dia-presentatie die stokte. En ook Nanninga wist zich te beheersen, maar ja, ze had immers een magazine te verkopen.

tompoes2

Groots als zijn dassen imperium: Tony Tetro & grand dame Karin Bloemen
Groots als zijn imperium: dassenverkoper Tony Tetro & La Bloemen