Spring naar de content

Op dit Japanse meer staat een dorp, gebouwd van ijs

In het midden van een bevroren Japans meer staat een dorp gemaakt van ijs. De verzameling van iglo’s is in loop der decennia gebouwd door dertig vrijwilligers. Het resultaat? Iglo’s zo groot als volwaardige huizen met meerdere verdiepingen en zelfs een heuse bar. Twee vloggers residen af naar het meer in natuurgebied Daisetsu National Park.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

De plannen werden gesmeed in 1980, toen buurtbewoners en ondernemers de ingeving kregen om ijssculpturen op het bevroren meer te bouwen. Wanneer de sneeuw in januari zo’n 15 centimeter dik wordt, begint het bouwen ieder jaar opnieuw. Over het smelten van de iglo’s in de wintermaanden hoeven de Japanners zich niet zo druk te maken. De temperaturen kunnen er dalen tot zo’n min 30 graden in de nacht. Wie het te koud krijgt, kan zich opwarmen in een warmwaterbron, een ‘onsen‘.

Niemand woont in het dorp, het is een populaire lokale toeristische attractie. Naast het verkennen van meerdere verdiepingen in de iglo’s kan men in het dorp een drankje drinken aan de bar, naar een optreden van een band gaan en zelfs trouwen. Vloggers Rachel en Jun, een stel dat in Japan woont, nam een kijkje van dichtbij.

Onderwerpen