Spring naar de content

Hoe de mondiale toptien in Rio wordt verslagen door outsiders

Vreemde dingen gebeuren in Rio de Janeiro. Op het ATP Toernooi Rio Open wordt de ene na de andere mondiale toptien tennisser verslagen door een outsider. Schreven Ferrer en Nadal het toernooi respectievelijk in 2015 en 2014 op hun naam, de winnaar van 2016 staat ‘slechts’ in de mondiale top honderd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Zo werd in de eerste ronde Jo-Wilfried Tsonga al verslagen. De Fransman verloor pijnlijk van de Braziliaan Thiago Monteiro (de nummer 388 van de wereld) in 3-6, 6-3 en 4-6. En het was al geen fijne week voor Tsonga, in Buenos Aires verloor hij in de kwartfinale van de Spanjaard Nicolás Almagro.

Juichend op zijn knieën
Vervolgens in de kwartfinale ook weer verrassende cijfers. De Oostenrijker Dominic Thiem (nummer 19) versloeg David Ferrer (nummer 6) in 6-3, 6-2. Houd die 22-jarige Oostentijker overigens in de gaten, Thiem won vorig weekend nog het ATP-toernooi in Buenos Aires, daar versloeg hij onder andere favoriet voor de eindzege Rafael Nadal. In de halve finale wordt hij weer verslagen door Guido Pella (nummer 71) in 6-1, 6-4. Het gaat wordt voor Pella zijn eerste finale in de ATP World Tour. In de andere halve finale stond Pablo Cuevas tegenover Nadal. De tennisser uit Uruguay won nooit van de gravelkoning, tot nu. In 3,5 uur was hij te sterk voor de Spanjaard: 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4. Juichend zakte Cuevas op zijn knieën na de winst (zie grote foto boven dit artikel)

Nieuwe generatie
Geen Ferrer, Tsonga of Nadal dus in de finale van het Rio Open. De finale wordt in de nacht van zondag op maandag verrassend gespeeld door Cuevas en Pella: de nummer 45 van de wereld tegen de nummer 71. Wie zal er winnen? Wij staan in ieder geval nergens meer van te kijken, maar weten één ding zeker: de gevestigde orde moet oppassen voor gevaarlijke outsiders.