Spring naar de content

Zoek maar weer verder: Taeke Taekema is niét de Mol

Een paar weken geleden schreef ik op deze plek dat Taeke Taekema de Mol was. Ik had de avond ervoor gezien hoe Taeke zich in de eerste aflevering van het lopende seizoen verdacht had gedragen. Hij was een oud-sporter en ik een schrijver over sport op zoek naar een onderwerp. Ik verzon wat vergezochte aanwijzingen en tikte een stukje wat ik de tendentieuze kop ‘Stop met zoeken: Taeke Taekema is de Mol‘ gaf. Het stuk ging viraal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

“Haha 10 tegen 1 dat van dit bericht helemaal niets klopt. Duidelijk geschreven door een typetje dat denkt na zijn eerste aflevering ‘Wie is de mol’ meteen te weten wie de mol is,” was het commentaar van Germpiee Metzlar onder het stuk. Hij of zij, dat is mij niet geheel duidelijk, verwoordde daarmee het gevoel van velen. Ik had een uit de lucht gegrepen voorspelling gedaan, en dat was toch echt niet de bedoeling.

Ik kan Grempiee en alle anderen gerust stellen, ik had niet de illusie dat ik het op die zondagochtend in januari bij het juiste eind had. Echt niet. Al begon ik, naar mate het seizoen vorderde, wel steeds meer in mijn eigen voorspellende gaven te geloven. Week na week, na week werden kandidaten door presentator Art Rooijakkers een prettige reis naar huis gewenst. Elke keer mocht Taeke blijven zitten.

“Hij zit er ook zo relaxed bij,” zei mijn vriendin na een van de afleveringen. Het klopte. Airen, Remy, Ellie, Marjolein, Cécile, Rop; allemaal lagen ze al met hun gespannen gezicht klaar in de guillotine voordat het mes definitief naar beneden viel in de vorm van het bevreesde rode scherm. Zo niet Taeke, die bij elke eliminatie met een zelfverzekerd lachje op het klapstoeltje zat te wachten. Hij zou er toch niet uit gaan.

Was ik dan onbewust toch de Nostradamus van de AVROTROS-programma’s?

Deze week werd bekend dat Taeke een relatie heeft met medekandidaat Airen Mylene. Deze Mol houdt zijn vijanden wel heel dichtbij, dacht ik nog. Gelukkig voor de SBS-presentatrice bleek de liefde van de voormalig strafcornerspecialist los te staan van het spel waar ‘niets is wat het lijkt’. Zaterdagavond schoot het scherm voor de ogen van de door mij tot Mol gebombardeerde Taeke dan toch op rood. Hij is de laatste afvaller voor de finale, en dus niet de Mol.

Voor alle Molloten die ik weken geleden op het verkeerde been zette: mea maxima culpa.

(Trouwens, Klaas is trouwens wél de Mol.)