Spring naar de content

Eindelijk, de iconische stem van Morgan Freeman uit de gps

Het donkere stemgeluid van acteur Morgan Freeman is zo mogelijk even iconisch als de rollen die hij speelde. De alwetende verteller in de documentaire March of the Penguins, de gesoigneerde incarnatie van God in Bruce Almighty, en de president van de Verenigde Staten in Olympus Has Fallen. De makers van het vervolg op de laatstgenoemde film – London Has Fallen – zetten Freeman nu in als marketinginstrument. Gebruikers van de gps-applicatie Waze, in ieder geval die in Amerika, kunnen zich binnenkort laten navigeren door de acteur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie
Bron: Waze
Bron: Waze

Eerder al voegden acteurs de Amerikaanse Arnold Schwarzenegger en Kevin Hart zich aan het rijtje van stemkeuzemogelijkheden van de app, onderdeel van de promotie van de films Terminator: Genisys en Ride Along. Net als Schwarzenegger en Hart leent Freeman zijn stem in de hoedanigheid van zijn rol als POTUS uit de film London Has Fallen.

In 2013 kocht Google de applicatie Waze. Volgens de Israëlische krant Globes telde Google 1,3 miljard dollar neer voor deze overname. Het is onbekend of Freeman ook Nederlandse gebruikers zal gaan navigeren.

Onderwerpen