Spring naar de content

Vlees is slecht, behalve als hipsterjongens hele varkens staan te roosteren

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

sandaal_hpHalve zolen-look
‘Jaaaaaaaa hoooooorrrrrrrr daar is-ie weerrrrrrrr!’ *André van Duinmodus uitgeschakeld* De pump met de sok! Eens in de zoveel jaar bedenkt zo’n modepipo (m/v) dat het leuk/kek/grappig is om sokken te dragen in je hoge hakken. Maar dat is het helemaal niet. Ook niet als het in de Vogue staat. Niks leuk, kek of grappig – gewoon lelijk en gek. Nee, het is geen knipoog naar het establishment, nee, het maakt een strenge outfit niet speelser – het is een sok in een hak en het ziet er niet uit. Of nou ja vooruit, als je héél mooie beentjes hebt en waanzinnig mooie hakken, dan kom je er wel mee weg. Een beetje. Maar bij twijfel: niet doen. En het kan natuurlijk nóg erger: sokken in sandalen en badslippers. En dat verzin ik niet zelf, want op de catwalks in Milaan al volop te zien bij de mannen. Er is ook beeld bij maar dat is geheel op eigen risico!

braadslee_hpOp rare voet
Modejournalistiek is een vák, maar daar trekken de meeste amateurmodeblogsters zich weinig van aan. Ze stellen geen kritische vragen, ze duiden geen trends, ze roepen alleen maar heel slaafs dat alles beeldig en ‘to die for’ is en waar alles te koop is. Duh. Zo viel er te lezen dat ‘we’ allemaal (!) op Victoria Beckham willen lijken omdat haar ‘looks to die for’ zijn. Spreek voor jezelf, mop, want liever nog Gé Braadslee als stijlicoon, dan mevrouw Beckham met haar zure snuitje. En over doodgaan gesproken, met dat skeletachtige lijfje, die strakke schedel met vrijwel non-existent neusje en grote holle ogen, ziet ze eruit alsof ze allang dood ís. Hè, wat onaardig en dan ga ik nog even door ook, want via datzelfde blog kwam ik op een site met foto’s van de lelijkste celebrity feet en manmanman onze Posh heeft echt de allerlelijkste! Hoge hakken maken meer kapot dan je lief is. Dus wat die sokken in pumps betreft: wij doen het níet, maar zij beter wél.

schoen_hpRetro shit
Maar er zijn ook leuke dingen te melden fashiontechnisch! Zo komen de blokhak, het rugzakje, de tuinbroek en al die andere retro shit weer helemaal terug en dat is natuurlijk hartstikke fanta… o wacht… bloody hell! Je meent het! De tuinbroek! Het gruwelijkste kledingstuk ooit! En dan hoeft-ie nog geeneens paars te zijn. De echte trendsetters zijn er natuurlijk allang weer op uitgekeken, maar bij Wehkamp is-ie nog volop in de aanbieding dus al die kortpittige aardappelkroketjes – u kent deze term vast van die ene Facebookpagina over het type huisvrouwen met stekelig kapsel – zien we er binnenkort weer volop in rondstampen!
Als je dacht dat een witte-driekwartlegging onder een spijkerrokje al erg was… pff!
Maar, het moet gezegd, de tuinbroek heeft een lief zusje: de tuinjurk. Een overgooiertje, zou je oma zeggen. Het heeft iets schoolmeisjesporno-achtigs, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn dirty mind liggen. Voor vrouwen met borsten, heupen en dijen dan weer minder geschikt, maar ach, wij hebben de blokhak nog! Zo heerlijk comfor… *braakt*…tabel. Leuk met een kek sokje ook!

Borough MarketDraadjesvarken
Toch is het raar: aan de ene kant worden we er constant op gewezen dat vlees eten slecht is voor ons en de wereld, aan de andere kant struikel je over de reclamespotjes waarin baardige jongens hele varkens staan te roosteren om hun mannelijkheid te onderstrepen. En zijn er nog hipsterrestaurants en foodtrucks waar ze géén pulled pork serveren? Dacht het niet. Maar nu dat geplukte draadjesvarken zelfs al is doorgedrongen tot de vleesschappen van Albert Heijn, zullen de hippe tenthouders binnenkort wel weer wat anders verzinnen. Glutenvrij bier in een jampot bijvoorbeeld.

Foto: Flickr | Marcus Holland-Moritz

Onderwerpen