Spring naar de content

Smell dating: stuur je zweterige T-shirt op, wij vinden je perfecte partner

Een datingsservice die je koppelt op basis van lichaamsgeur? In New York hebben twee digitale kunstenaars ‘Smell Dating’ gelanceerd. Honderd vrijgezellen kunnen zich voor 25 dollar aanmelden en krijgen vervolgens een T-shirt opgestuurd dat ze drie dagen moeten dragen – zonder deodorant te gebruiken. De shirts worden wat heen en weer gestuurd en als twee mensen elkaars shirt lekker vinden ruiken is het een match.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Door Postma

De initiatiefnemers van het smell daten stellen dat de aantrekkingskracht tussen mensen niet bepaald wordt door uiterlijk maar door de ‘lokstof’ feromoon (gevormd van het Griekse pherein (dragen) en ‘hormoon). Dit is een chemische stofje dat bij mensen en dieren signalen doorgeeft. De vormen van het huidige internetdaten zouden zich enkel richten op oppervlakkige zaken als zorgvuldig samengestelde profielfoto’s.

At First Sight
Koppelen op basis van ‘wetenschappelijke experimenten’ gaat echter nog een stapje verder in het nieuwe programma van RTL 4 Married at First Sight. In dat programma selecteren een socioloog, psycholoog en bioloog koppels die elkaar pas te zien krijgen op hun bruiloft. Het programma is afkomstig van het gelijknamige Deense format, dat een succes bleek: drie van de vier stellen van het Deense programma is nog intact.

Natuurlijk wil niet elke vrijgezel publiekelijk op zoek naar een nieuwe liefde. Het internetdaten waar smell dating kritiek op heeft is ongekend populair. Met één simpele swipe – van twee kanten dan – kom je via Tinder in contact met iemand in je omgeving. Ben je op zoek naar een ‘spannende affaire’? Meld je dan gewoon aan op Second Love. En liever kwaliteit dan kwantiteit? Mooiemensen.com biedt een ‘exclusieve community voor mooie singles’.

Voor wie er geen zin heeft om aan andere mensen te ruiken, deel te nemen aan een datingsshow of online op zoek te gaan bestaat er nog altijd de contactadvertentie in de krant. Uit de weekendbijlage van de Volkskrant voor u geselecteerd: “Paradijsvogel 40+ zoekt j.vr. zonder smartphone etc.”