Spring naar de content

Zien dit weekend: Matthew McConaughey, Typhoon & Sacha Baron Cohen

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

DeHavilland_Vampire_HMS_Ocean_Dec1945_NAN1_47Oorlogspiloot met wereldrecord
De Engelsen vereren hun oorlogshelden als geen ander. En als het een van de beste piloten uit het Verenigd Koninkrijk betreft, wordt werkelijk alles uit de kast gehaald. Eric ‘Winkle’ Brown is onder meer wereldrecordhouder van de meeste landingen op vliegdekschepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is de Britse piloot tijdens de gevechten door gelukt om maar liefst 2.407 succesvolle landingen te maken. In The Extraordinary Story of Captain Winkle Brown pakt de BBC uit met interviews met nog levende collega’s van Brown, talloze archiefbeelden en ook Brown zelf komt aan het woord.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘The Extraordinary Story of Captain Winkle Brown’, vrijdag 26 februari op BBC Two om 20.00 uur

McConaughey - HPMcConaughey in Dallas Buyers Club
Dat Dallas Buyers Club uit 2013 de wedergeboorte van de acteercarrière van Matthew McConaughey inzette, had niemand kunnen bedenken. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren tachtig waarbij cowboy Ron Woodroof (McConaughey) het in zijn eentje opneemt tegen de macht van de Food and Drug Administration van de Amerikaanse regering. Er is dan net aids bij hem geconstateerd in een vergevorderd stadium. Woodroof accepteert echter niet dat hij nog een maand te leven heeft en begint samen met vriendin en aidspatiënt (gespeeld door een onherkenbare Jared Leto als transgender) illegale alternatieve  geneesmiddelen uit Mexico te smokkelen.

Wanneer de FDA zijn handeltje ontdekt, doet de instantie er alles aan om Woodroof te stoppen. David tegen Goliath. Dallas Buyers Club van regisseur Jean-Marc Vallée kreeg maar liefst drie Oscars.

‘Dallas Buyers Club’, vrijdag 26 februari op NPO 3 om 22.30 uur


Uit de hand gelopen portret Typhoon

Als rapper Typhoon is Glenn de Randamie op dit moment een van Nederlands meest gevierde artiesten. In de 3doc: Blues & Blessings wordt Typhoon vijf jaar gevolgd door zijn beste vriend en huisgenoot Herbert Alfonso. De documentaire is eigenlijk een uit de hand gelopen making of van een van Typhoons nieuwe platen, maar in plaats van vlak voor de release te stoppen met filmen besluit Alfonso om de camera te laten lopen. Wat volgt is een eerlijk portret van de groei van Typhoon als mens, en ook volgen we hem als hij met het album Lobi da Basi Nederland verovert.

‘Typhoon, Blues & Blessings’, zaterdag 26 februari op NPO 3 om 22.20 uur

mel - HPMell Gibson in pokerdrama
Maverick is een remake van de gelijknamige serie die vooral in de jaren vijftig en zestig een succes was in Amerika. Het verhaal draait om Bret Maverick (Mell Gibson) en een pokerwedstrijd. Maverick heeft 25.000 dollar nodig waarvan hij er nog drieduizend mis. Hij besluit om het bedrag binnen te pokeren op een speciaal kampioenschap op een de rivierboot van commodore Duvall, waar alle grote kaartspelers uit het Westen elkaar treffen. Tijdens het kampioenschap bundelt hij de krachten met een medespeler Annabelle en verzinnen ze een manier om het meeste geld binnen te halen.

‘Maverick’, zaterdag 26 februari op Eén om 21.05 uur

grimsby - hpSacha Baron Cohen
Geen meeslepend en goed uitgedacht drama is; The Brothers Grimsby met de Britse komiek en acteur Sacha Baron Cohen is vooral schijtlollig. Het verhaal is gebouwd rond een bewezen formule voor komedies. Zet twee totaal verschillende personages samen, bedenk een krankzinnig verhaal en wat flauwe grappen rond en je hebt zo een kaskraker.

In Grimsby zijn de broers Nobby en Sebastian totale tegenpolen. Eerstgenoemde is een stereotype Britse voetbalfan, die zijn team ieder weekend naar voren schreeuwt en een robbertje vechten niet schuwt, terwijl zijn broer – een gesoigneerde geheim agent –  zich in nettere contreien begeeft. Ze zijn door een adoptie gescheiden, maar 28 jaar later ontmoeten ze elkaar weer. Het is het startpunt van een absurd verhaal, dat je volgens enkele recensies het beste te genieten is met een hoog alcoholpromillage. 

‘The Brothers Grimsby’ draait nu in de bioscoop.

Onderwerpen