Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

NOS-hoofdredacteur Gelauff: ‘Geen afspraken met Wilders over inhoud interview’
Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, weerspreekt tegenover Edwin van Sas de suggesties dat er afspraken zijn gemaakt over het veelbesproken interview met Geert Wilders, dat maandag op de site van de omroep werd gepubliceerd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de PVV. De omstreden keuze voor interviewer Breedveld verklaarde Gelauff als volgt: “Michiel Breedveld volgt de PVV al jaren. Dat maakte het logisch hem dit interview te laten doen.”

Waarom Apple de iPhone van terrorist Farook niét moet ontgrendelen
Kan God een steen maken die zo zwaar is dat hij hem zelf niet op kan tillen? Deze zogenaamde semantische paradox kent veel mogelijke antwoorden, en komt simpelweg neer op de vraag: geeft almacht ook de mogelijkheid tot onmacht, of is dat een inherente tegenstrijdigheid? Het conflict tussen Apple en de FBI over de beveiliging van de iPhone van San Bernardino-schutter Syed Rizwan Farook heeft volgens Walt van der Linden veel weg van deze paradox.

pulled-pork_hp-300x300Vlees is slecht, behalve als hipsterjongens hele varkens staan te roosteren
Wekelijks neemt Alexandra Besuijen de wereld van de mode en trends kritisch onder de loep. Deze week waren: de sok-in-pump (‘Eens in de zoveel jaar bedenkt zo’n modepipo (m/v) dat het leuk/kek/grappig is om sokken te dragen in je hoge hakken. Maar dat is het helemaal niet. Ook niet als het in de Vogue staat.’), de tuinjurk (‘Een overgooiertje, zou je oma zeggen.’) en draadjesvarken (‘En zijn er nog hipsterrestaurants en foodtrucks waar ze géén pulled pork serveren?’).

Zin in de koers (en z’n ongewisse uitkomst)
Even was Frank Heinen bang dat het niet meer zou komen. De voorpret. ‘In eerdere jaren begon het toch in december al wel te gisten. Beetje de tweets van coureurs in de gaten houden – “Lovely day in Calpe. Today training with the greatest mates #lovemylife” – beetje nieuwtjes lezen, beetje ’s nachts opstaan voor de laatste dertig kilometer van de Tour Down Under, beetje de dagen afstrepen tot de komst van de Wieler Revue Seizoensspecial; de gewone dingen.’

Happy Hitler, Pornicons & andere reactieknoppen die Facebook niet haalden
Origineel en geestig als hij is, brengt Arthur van Amerongen u een geheel zelf bedachte emoticon. ‘Ik was verbijsterd dat half Nederland eufoor reageerde op de nieuwe, met veel ketelmuziek aangekondigde emoticons van Facebook. Wat een geestelijke armoede toch weer, stelletje cyberzombies.’