Spring naar de content

Prachtig: stap in de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh

Vraag – om het even – waar ook ter wereld wie de meest bekende Nederlandse schilder was, en het antwoord zal veelvuldig Vincent van Gogh luiden. Vooropgesteld: niets tegen het sublieme werk van Rembrandt van Rijn, maar het lijkt erop dat van Gogh internationaal een grotere bekendheid geniet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Reden daarvoor is wellicht het grote oeuvre van de schilder (hij produceerde zo’n 2.000 werken, waaronder 860 olieverfschilderijen) en zijn welbekende tragische verhaal. Waar Van Rijn in zijn tijd een succesvol man was, stierf Van Gogh berooid en leed hij aan psychische problemen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Die enorme productiviteit biedt een bijna eindeloze inspiratie die tot originele hedendaagse initiatieven leidt. Zo creëerde het fameuze Art Institute of Chicago (een van de meest bezochte musea ter wereld) een heuse Van Gogh Airbnb-kamer. Voor een prikkie kun je in een van de beroemdste schilderijen van Van Gogh slapen. De actie is overigens nog steeds geldig, mocht u in de buurt zijn.

Een ander initiatief om de wereld van de post-impressionist binnen te stappen is de nieuwe film Loving Vincent, die nog in de maak is. Het animatiespektakel is volledig gebaseerd op de schilderijen van Van Gogh en gemaakt door artiesten die zich de technieken van de schilder meester maakten. Het resultaat is een verbluffende kijk in de wereld van Van Gogh.

Oordeelt u zelf aan de hand van onderstaande trailer.

Onderwerpen