Spring naar de content

Luxebeurs EXCELLENT: een woonboulevard voor gefortuneerden (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: woonbeurs EXCELLENT in Eindhoven. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Goderie
Briljant duo: Mirjam Zilvold van Gassan & organisator EXCELLENT Jop Thissen
Mirjam Zilvold van diamantair Gassan en EXCELLENT-organisator Jop Thissen

Het lijkt wel een bunker, Beursgebouw Eindhoven, maar binnen is daar gelukkig niets van te merken. Voor de elfde keer is deze locatie de thuishaven van de woon- en lifestylebeurs EXCELLENT, met 130 exposanten. Donderdag gingen de deuren open tijdens de vip night.

We waren nog geen twee minuten binnen of de verwarring sloeg al toe, toen de bezoekers op een deejay stuitten die in een Fiat 500 slash glitterbol de voetjes van de vloer wilde krijgen. Zo gaat dat in de carnavalsprovincie. Het thema van de vip night was Ibiza – met andere woorden: zonnebankbruin of je komt er niet in.

De Kazan van Brabant Nick Nielsen & partner Joyce
De Kazan van Brabant: goochelaar Nick Nielsen en partner Joyce.

Het doet toch denken aan een parodie op de welbekende Amsterdamse Masters of LXRY-beurs van Yves Gijrath. Daar was organisator Jop Thissen het overigens niet mee eens. “Hier ligt de nadruk vooral op wonen, Masters of LXRY is meer lifestyle.” Met andere woorden: een woonboulevard voor gefortuneerden. Onder de exposanten bevond zich de Amsterdamse diamantair Gassan. Reken maar dat zulke bling-bling aanslaat bij de Frans Bauer-Corry Konings-cultuur. Het verschil met menig beurs bleek: de bezoekers kopen ook echt iets. Het is niet louter zien en gezien worden en #ingechecked tweeten.

Geen Roy Donders of Guus Meeuwis gespot, laat staan de echte Brabo-jetset. Maar: Brabantse nachten zijn lang, ook op de EXCELLENT-beurs. Het bleef lang onrustig in de lichtstad.

Eindoordeel:
Een goede organisatie, Brabantse gastvrijheid en weinig bekende koppen – dat is ook wel eens fijn. Hap en drank in overvloed. Wel wat kitscherig. De EXCELLENT duurt nog tot 6 maart. De beurs wordt overigens nog eens overgedaan in Maastricht.

Brabants Room: Ellen, Patricia & Linda (Vlnr.) van De Lakeij Woondecoratie
Brabants Room: Ellen, Patricia & Linda (v.l.n.r.) van De Lakeij Woondecoratie

Onderwerpen