Spring naar de content

Cultuuragenda: Café De Nieuwe Liefde, Queensize & Amy Winehouse

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: het interviewprogramma Café De Nieuwe Liefde in De Nieuwe Liefde in Amsterdam, de tentoontelling Queensize in Museum Arnhem en de tentoonstelling Amy Winehouse - A Family Portrait in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Café De Nieuwe Liefde
Elke maand brengt cultureel centrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam het interviewprogramma Café De Nieuwe Liefde. Daphne Bunskoek en Stephan Sanders gaan om de beurt met drie gasten in gesprek over actualiteit, kunst en cultuur. Tussendoor wordt er een column voorgelezen en is er live-muziek. Aanstaande vrijdag 11 maart gaat Daphne Bunskoek onder meer in gesprek met Araan Al Jaramani en Aram Hasan. Zij zijn twee hoogopgeleide vluchtelingen uit Syrië die onlangs ons land zijn binnengekomen. Al Jaramani is dramaschrijver en schreef lange tijd mee aan een soap die door meer dan 75 miljoen mensen werd bekeken. Hasan is psychiater, en sinds 2012 werkzaam in Nederland. Beide vertellen over hun ervaringen. Verder vertelt scenarioschrijver Maria Goos over haar nieuwe dramaserie La Famiglia en literair talent Roos van Rijswijk stelt zich aan ons voor. Filosoof en theatermaakster Laura van Dolron verzorgt een column, muziek is er van zangeres Karsu.

Café De Nieuwe Liefde. Vrijdag 11 maart 2016 in De Nieuwe Liefde in Amsterdam, aanvang: 18.00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Queensize
Het bed is een essentieel onderdeel van het leven. Het staat symbool voor geboorte en leven, maar ook voor dood. De ruim honderd werken die in de tentoonstelling Queensize in Museum Arnhem te zien zijn, hebben te maken met thema's rondom dat bed. De expositie toont een selectie uit de collectie van Thomas Olbricht, een Duitse verzamelaar die al ruim dertig jaar hedendaagse kunst verzamelt. De tentoonstelling toont meer dan honderd kunstwerken van internationaal vermaarde kunstenaars als Louise Bourgeois, Rineke Dijkstra en Cindy Sherman. En, een niet geheel onbelangrijk detail: de werken zijn allemaal door vrouwelijke kunstenaars gemaakt.

De tentoonstelling 'Queensize' is tot en met 16 mei 2016 te zien in Museum Arnhem in Arnhem. Meer informatie vindt u hier.

33
Marilyn Minter, Pink Bra (Pamela Anderson), 2007.

Amy Winehouse - A Family Portrait
Amy Winehouse is een van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen decennia. Haar tragische dood in 2011 maakt haar legende nog groter dan die bij leven al was. In het Joods Historisch Museum in Amsterdam is tot en met 4 september 2016 de tentoonstelling Amy Winehouse - A Family Potrait te zien. De tentoonstelling schetst een beeld van Amy's privéleven en en ziet hoe zij als tiener en adolescent - kort voordat ze werd opgeslokt door de media - opgroeide in een traditioneel joods gezin. De tentoonstelling is samengesteld door haar broer Alex Winehouse en toont onder meer haar platencollectie, haar lievelingsgitaar en haar tijdens concerten gedragen jurken.

De tentoonstelling 'Amy Winehouse - A Family Portrait' is tot en met 4 september 2016 te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.