Spring naar de content

Eredivisie: remises aan kop, Janssen in Oranje en acrobaat Haller

Het blijft ongemeen spannend in de eredivisie. Bovenin, waar Ajax vergat de koppositie over te nemen van PSV. Onderin, waar De Graafschap met een overtuigende zege de rode lantaarn weer overdroeg SC Cambuur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

Remises aan kop
Met de wedstrijden tegen Atlético Madrid en concurrent Ajax in het vooruitzicht, hoopte PSV zaterdag snel af te rekenen met sc Heerenveen, een week eerder nog een eenvoudige prooi voor FC Utrecht. Wat een relatief eenvoudig begin van ‘de week van de waarheid’ had moeten zijn, liep echter uit op een deceptie. De koploper nam het duel ogenschijnlijk te licht op en speelde met 1-1 gelijk. De kans voor Ajax om zondag de koppositie over te nemen van de concurrent, maar ook de Amsterdammers faalden opzichtig. In de eigen Arena werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen NEC.

Boarding
De rol van jagende ploeg is rondom de degradatiestreep weer voor SC Cambuur, dat zondag met 3-1 verloor op bezoek bij Heracles Almelo. De Friesen moesten door dat resultaat De Graafschap voorlopig weer voor laten gaan. De Achterhoekers openden vrijdagavond het eredivisieweekend met een verdiende 3-0 zege op Roda JC. De wedstrijd in de Vijverberg lag enkele minuten stil door een omgevallen boarding. De Superboeren zouden de Superboeren niet zijn als ze dat niet eigenhandig zouden oplossen.

Janssen op weg naar Oranje
Een paar dagen nadat bondscoach Danny Blind een plekje voor hem had ingeruimd in de voorselectie van het Nederlands elftal, was Vincent Janssen opnieuw goud waard voor AZ. Met twee doelpunten bezorgde de spits zijn ploeg de negende winst van 2016. Janssen voegde zich en passant naast Luuk de Jong op de eerste plaats in het topscorersklassement. Beide aanvallers staan op negentien treffers, beide aanvallers staan op het lijstje van Blind. Vrijdag weten we of zij deel uitmaken van de definitieve keuze voor de interlands tegen Frankrijk en Engeland.

Haller
De ontmoeting tussen FC Utrecht en ADO Den Haag – waar de veel besproken Wang Hui op de tribune zat – eindigde zondag in 2-2. Een verrassend en voor de Utrechters teleurstellend resultaat, en vooral zonde omdat de prachtige goal van Sebastien Haller aan waarde verloor. De Fransman zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong met een tot in perfectie uitgevoerde halve omhaal. Cirque du Soleil in de Domstad. Kijk en geniet:

Uitslagen 27ste speelronde
De Graafschap – Roda JC 3-0
FC Twente – PEC Zwolle 2-1
PSV – sc Heerenveen 1-1
Willem II – AZ 0-2
Excelsior – FC Groningen 2-1
FC Utrecht – ADO Den Haag 2-2
Vitesse – Feyenoord 0-2
Heracles Almelo – SC Cambuur 3-1
Ajax – NEC 2-2

De stand vindt u hier.