Spring naar de content

Over het glas klei van Rens Kroes en de slavensandalen van D&G

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Uit de klei getrokken
Die arme Rens Kroes (u weet wel, de zus van Doutzen)! Wil ze als superfoodgoeroe – niet míjn woorden! – een fijne gezondheidstip delen met haar 280.000 volgers op Instagram, krijgt ze me toch de wind van voren! De commentaren op bijvoorbeeld Twitter logen er niet om – ‘dom’ is nog de liefste benaming – en ook de serieuze pers namen ze haar níet serieus. Want wat moesten we doen om net zo mooi en stralend te worden als zij en haar mooie zus? Gewoon drie weken lang twee keer per dag een glas klei drinken. Inderdaad. Klei. Niet zo’n homp als waarmee je vroeger een asbak voor vaderdag kleide, maar poeder opgelost in water. Schijnt helemaal nergens naar te smaken, maar het zou vol zitten met allerlei goede stoffen die ‘overtollig vocht, pus (?) en negatieve straling (hahaha)’ zouden afvoeren.
O ja, en dan ook nog bij voorkeur bij afnemende maan, want zo had zij het van haar moeder geleerd. Of je er nog een toverspreuk bij moet uitspreken, staat niet vermeld, maar een schietgebedje kan vast geen kwaad. Professor Koen Venema van de Universiteit van Maastricht verwoordde het treffend in het AD: ‘Zie het maagdarmkanaal als een holle pijp van mond tot kont. Daar komt weinig straling bij, het is vrij donker daarbinnen.’ Volgens hem was de helende werking uiterst dubieus en eerder schadelijk dan gezondheidbevorderend. Rens zelf zit er niet zo mee: ‘Wetenschap is ook maar een mening.’ Uh-huh.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bron: Dolce & Gabanna online store

Fashion slaves
Zouden ze het met opzet gedaan hebben, die dekselse Dolce & Gabbana? Hoe brengen we een paar best wel schattige, maar belachelijk dure sandaaltjes zonder één cent reclamekosten onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen? Weet je wat? We noemen het slavensandalen! Rumour around the brand verzekerd en hopla! Warme broodjes! Zoiets? Of is het dommigheid of pure arrogantie? Ik sluit het niet uit.
Hoe dan ook, inmiddels hebben ze op hun site de naam veranderd in decorative flat nappa leather sandals with pompons en mochten er nog 1.550 euro’s in uw beursjes branden zijn ze helemaal de uwe. Overigens heeft ook Vivienne Westwood een paar slavensandalen in haar collectie, maar gezien de torenhoge hak, de forse enkelband en het zwarte lakleer hebben we hier van doen met een heel ander soort slaaf dan, zeg maar, de gemiddelde zwarte piet. En met 85 piek ook nog een stuk goedkoper.

01-barrel
Via: frocktalk.com

Karma liegt niet
Begin april opent in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam – where else? – Karmaloog, de duurste winkel van Amsterdam en dus van Nederland. Best bijzonder, want voor een H&Emmetje kon je in die straat toch al niet terecht. Maar schoenen van veertigduizend euro en een jas van een ton (inderdaad: 100.000) – dat hadden we nog niet. Is er markt voor? Volgens de piepjonge eigenaren Racho Bajadjan en Nezir Yozgat (beiden 25) wel degelijk. Zij gaan, zo zeggen zij in Het Parool voor ‘ultra-ultraluxe’.
Nou ligt het natuurlijk voor de hand om heel lelijk te gaan doen over die zeven krokodillenruggen die in een jas van tien ruggen moeten, maar zelf heb ik ook een leren jas en die groeide ook niet aan een boom. Dus dat zou hypocriet zijn. Maar ergens is het toch wel treurig. Niet dat je zo’n winkel begint, maar dat je er kóópt. Dat je zo godsgruwelijk veel poen hebt dat je niet meer weet wat je er mee moet doen. Een jas van een ton – en dan zie je er nóg uit als een Albanese pooier. Pff! En je zou er zoveel móóis mee kunnen doen. Sprak de domineesdochter streng. Maar goed. Daar zitten die multimultimiljonairs niet mee. Anders waren ze geen multimultimiljonair geworden. Die huilen hooguit de hele weg naar de bank. En toch lach ik ze uit. Een jas van een ton! Sukkel!

Onderwerpen