Spring naar de content

Varen met een prins Van Oranje-Nassau (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Prins Bernhard Van Oranje-Nassau’s Waterdream op de HISWA te Water.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

“De watersportmarkt zit in de lift!” spreekt Joost Ringeling, manager van de Amsterdamse watersportbeurs de HISWA, vrolijk en opgelucht. Het pronkstuk tijdens deze editie van de beurs is de Waterdream, de boot van Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau, van Vollenhoven. Vrijdag 18 maart waren intimi van de prins, en natuurlijk potentiële kopers, uitgenodigd dit nieuwe speelgoed en ander te bewonderen voordat de Waterdream naar party-eiland Ibiza wordt gevlogen, om vervolgens verhuurd te worden als feestsloep.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
HISWA Joost Ringeling, Ondergoed onderneemster Burcin van Bonne Clé & filmrecensent Rene Mioch (Vlnr.)
HISWA-manager Joost Ringeling, ondergoed-onderneemster Burcin van Bonne Clé & filmrecensent Rene Mioch (v.ln.r.)

“Ik was op zoek naar een boot voor mijn zelf, maar kon niks vinden naar mijn wensen, dus ben ik hem zelf gaan maken,” sprak de prins, die bekendstaat om zijn ondernemerschap. Dat de voorliefde voor snelheid kleeft aan de naam Bernhard is duidelijk, de Waterdream zoeft zo naar 70km/h te water. Ook te land zoekt de hoogheid dit op, hij is namelijk de kersverse eigenaar van Circuit Park Zandvoort.

2016-03-18 17.25.17Passanten konden van een afstand observeren hoe hip HISWA gin-tonics en rivierkreeftjes naar binnen werkte. Al snel verzamelde een clubje pubers met tassen vol met gratis pennen, petjes en pepermuntjes zich rondom om foto’s te maken van dit geheel. Enigszins gegeneerd trokken de genodigden zich hier niks van aan. Het ene blik Persian Caviar na het andere werd opengetrokken.

De look and feel van de HISWA is totaal anders dan bijvoorbeeld Masters of LXRY, de bekende miljonair fair. De boten strekken maar tien meter; geen megagrote jachten. Het afwerkingsniveau van de stands doet denken aan de huishoudbeurs, maar de verhouding man-vrouw daarentegen weer niet. Dit betekent sales-wise niet te veel opdringen, alleen vragen beantwoorden en zeker niet pushen. De prins en zijn team snappen dit, geen moment ging het over de verschillende kleuren, pk’s, kussentjes en stootwillen. Heerlijk.

Eindoordeel:
Een leuke borrel, met een kleine Ibiza-vibe. Niet het meest bijzondere feestje. We houden ons zeker aan bevolen voor de doop van de Waterdream in Ibiza.

Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, Hofnar Glamourland François-Léon Van der Velden & VIDA REAL Erik van der Burg (Vlnr.)
Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, Hofnar Glamourland François-Léon Van der Velden & VIDA REAL Erik van der Burg (Vlnr.)

Onderwerpen