Spring naar de content

Alles is beter met bier, ook Dalí en Warhol

Met bier is alles beter, moet de kunstenaar Scott Clendaniel gedacht hebben. Hij verrijkte iconische kunstwerken van onder meer kunstenaars als Andy Warhol en Salvador Dalí met de geliefde alcoholische consumptie. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

De bierminnende Clendaniel begon zijn serie kunstwerken vooral omdat het hem een grappige uitdaging leek. Inmiddels vereeuwigt hij verschillende bieren, van blond tot bruin, in replica’s uit verschillende kunststromingen. Naast een ‘grappig’ project is het vooral indrukwekkend om te zien hoe de schilder uit Alaska zoveel verschillende stijlen uit de mouw schudt. Clendaniel gebruikt olieverf voor elk schilderij, en spant het canvas en maakt de lijst eigenhandig.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In de stijl van Andy Warhol.

Bier op zijn Picasso’s.

Een replica van Edvard Munch zoals u hem niet eerder zag.

Een ode aan bier en Salvador Dalí.

Á la Claude Monet.

Deze replica van Grant Woods American Gothic kreeg de toepasselijke naam American Goblet.

Zou er trappistenbier zitten in het glas op deze kopie van Michelangelo? Nog meer werk vindt u hier op zijn Instagramaccount. Daar treft u ook schilderijen van bekende bieren aan.