Spring naar de content

As verstrooien is so last millenium. Laat er een zandloper of potlood van maken!

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Mandalay Estate. Bron: mandalayestate.com
Mandalay Estate. Bron: mandalayestate.com

Bij Bowie slapen
Bowiefans met een dikke portemonnee kunnen nu dichter bij hun grote held komen dan ooit tevoren: voor ruim 35.000 tot ruim 70.000 euro kun je een aantal dagen doorbrengen in zijn voormalige huis Mandalay op het Caribische eiland Mustique. Hij verkocht het huis in Balinese stijl al in 1995 – naar eigen zeggen omdat het er zo relaxed was dat hij geen letter op papier kreeg – , maar de huidige eigenaar, zelf groot Bowiebewonderaar, heeft er al die tijd nauwelijks iets aan veranderd. Voor dat bedrag krijg je er overigens ook veertien man personeel bij en heb je ook nog eens de kans beroemdheden als Mick Jagger, Jeremy Clarkson en de koninklijke hoogheden Kate en Wiliam tegen het gebruinde lijf te lopen. Die kans is tijdens een midweekje Texel stukken kleiner. En mocht het huis je nou zo goed bevallen dat je niet weg wilt: het is te koop. Voor 18 miljoen euro is het van jou.

Zuchtoma
Voormalig zuchtmeisje, model en actrice Jane Birkin – hét gezicht van cool in de jaren zestig en zeventig – wordt eind dit jaar zeventig, maar kruipt nog niet als zuchtende oma achter de geraniums. Voor het Music Project van Hedi Slimane, modebaas van Saint Laurent, liet zij zich nog één keer fotograferen in het beroemde smokingjasje en crispy white shirt.
Slimane, die de campagne zelf fotografeert, had eerder voor hetzelfde project al andere beroemde dames op leeftijd weten te strikken: Marianne Faithfull (69), Joni Mitchell (72) en relatief jonkie Courtney Love (51). Of het tegelijkertijd het afscheidsproject van Slimane bij SL is wordt gefluisterd, maar niet bevestigd.

As-zandloper met rvs voet boog. Bron: uwuitvaartwinkel.nl
As-zandloper met rvs voet boog. Bron: uwuitvaartwinkel.nl

Doodleuk
Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen als je dood bent! Met je as, dus. Verstrooien is so last millenium. Wat dacht je van as in een zandloper? Toepasselijk voor een lui persoon: zal-ie eindelijk eens werken! Echt apart is de as te laten persen in vinyl met muziek naar keuze. Of iedereen zin heeft om een grammofoonplaatje te worden genoemd, valt te bezien maar de uitdrukking ‘hij draait zich om in zijn graf’ is hier wel heel erg op van toepassing.
As kan onder hoge druk worden samengeperst tot ‘diamanten’ en kan vermengd worden met verf of glas in lood voor een toepasselijk kunstwerk. Uiteraard kun je er een tattoo mee laten zetten, zodat je niet alleen Moeder óp je arm hebt, maar ook in je arm. Als het ware. Verder kun je er potloden van laten maken (?) of vuurwerk en er is zelfs een firma die beweert dat ze menselijk dna in bomen kunnen implanteren, zodat je op een warme dag lekker koel onder oma kunt zitten. Ideetje voor prinses Irene?

Onderwerpen