Spring naar de content

In beeld: de Voortprinter, die haar jongen print, en het Zeekopje, die smult van plasticsoep

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Olf de Bruin uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Olf de Bruin (Schalkwijk, 1991) studeerde in 2015 af als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over zijn werk
“In 2015 studeerde ik af als illustrator met mijn boek Van Bollebast tot Voortprinter. (Zie de eerste drie afbeeldingen hieronder.) Hierin presenteer ik op illustratieve wijze, met de huidige technische en maatschappelijke ontwikkelingen als uitgangspunt, zes nieuwe menstypes van de toekomst. Voorbeelden van die nieuwe typen zijn de Voortprinter, die niet meer zwanger wordt, maar zijn of haar jongen print. Of de het Zeekopje, die smult van plasticsoep.

“Tegenwoordig werk ik vooral in opdracht. Graag word ik uitgedaagd door de opdrachtgever om het beste uit mezelf te halen. Unieke, wonderlijke en toch communicatieve beelden maken – dat vind ik tof om te doen.  Mijn inspiratie haal ik vooral uit de eigenaardigheden die natuur en evolutie met zich meebrengen. Verder check ik veel oude biologieboeken. Kunstformen der Natur van Ernst Haeckel is m’n favoriet.”

Meer werk van Olf de Bruin vindt u hier.

boek_01 boek_02 boek_03 correspondent_01 correspondent_02 correspondent_03 johncoffey_01 vrijwerk_01 vrijwerk_02 vrijwerk_03

Onderwerpen