Spring naar de content

Erdogan de Krankzinnige blijkt transgender!

Weinigen van u zullen het Turks machtig zijn en dientengevolge naar latenightshows op de kommersjele Turkse zenders koekeloeren. Gisteravond beweerde Bülent Ersoy, de meest populaire zangeres van Turkije, dat president Erdoğan eigenlijk een vrouw is en in die hoedanigheid vroeger werkzaam was in het variété onder haar artiestennaam Receppa Tayippa.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Een en ander gebeurde in de talkshow iyi geceler arkadaşlar van de zender Bilim Kultur TV, waar Bülent haar megahits zong voor een uitgelaten publiek. Hier heeft u een opname van het nummer uit de tijd dat Bülent nog man was, en variétécollega van Receppa Tayippa.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Enfin, u kent het hele mens niet dus daarom heb ik maar even wat gekopiepeest van Pikkepedia:

Bülent Ersoy, geboren als Bülent Erkoç, bijgenaamd Abla (Turkse aanspreekvorm voor ‘oudere zus’), (Istanboel, 9 juni 1952) is een Turkse zangeres. Haar zangstem behoort tot de beroemdste van haar land en zij wordt beschouwd als een van de bekendste ‘diva’s’ uit Turkije.

Ersoy is geboren als man en in april 1981 onderging hij een lichamelijke geslachtsaanpassing in Londen. Ze behield echter op eigen verzoek de mannelijke voornaam Bülent. De juridische geslachtsverandering was destijds nog niet wettelijk geregeld in het Turkse personen – en familierecht en een petitie aan het Turks parlement leverde niets op. Mede door de maatschappelijke onrust die de geslachtsverandering teweegbracht, en de maatschappijkritiek die Ersoy openlijk uitsprak, legde tijdens het militaire regime van president Kenan Evren haar een optreedverbod op en werd zij regelmatig opgepakt en in gevangenissen opgesloten; aanvankelijk in mannen-, later in vrouwengevangenissen. Een persoonlijk beroep op premier Ozäl zorgde ervoor dat er in 1988 een wetswijziging kwam.

In december 2008 werd Ersoy vrijgesproken van “het beledigen van de Turkse staat” en het Turkse leger, feiten waarvoor voorheen zware straffen werden uitgedeeld. Mede onder invloed van de grote homo-emancipator Frans Timmermans (veepee van de Europa – AvA) afgedwongen hervormingen werden de uitspraken nu gezien als geoorloofde vrijheid van meningsuiting.

Inmiddels heeft Erdoğan gereageerd op de onthullingen van Bülent Ersoy, in zijn vertrouwde diplomatieke stijl. De Ottomaanse alleenheerser eiste dat de populairste zangeres van Turkije stante pede opnieuw een geslachtsverandering moest ondergaan omdat zij in haar huidige lichamelijk toestand niet naar het paradijs zal kunnen gaan maar voor eeuwig moet branden in het cehennem, de hel voor mohammedaanse Turken. Bülent reageerde onmiddellijk en zei dat ze dat prima vond en dat haar ex-collegaatje dan maar een flinke donortampeloeres voor haar moest regelen, en niet zo’n klein pikkie als de baas van Turkije zich destijds had laten aannaaien.

In Nederland werd woedend gereageerd door de Turkse zanger Tarkan die wereldberoemd werd met zijn kusjeslied. Tarkan, die in de Jordaan samenwoont met Tofik Dibi, leeft in ballingschap sinds Erdoğan hem uitmaakte voor een ‘smerige nicht die het Ottomaans-mohammendaanse erfgoed en de jeugd aanzet tot smerigheid in pisbakken en andere plekken waar Allah niet woont’.
Tarkan: ‘Ze moet naar zichzelf kijken, die mislukte bouwdoos met haar plaksnor. Het kreng heeft de goedkoopste operatie genomen die er was destijds, betaald door het ziekenfonds.’

Inmiddels heeft Tarkan aan Frans Timmermans gevraagd of die naar ‘Erdoğan de Krankzinnige’ wil reizen, om te voorkomen dat het iconische rolmodel Bülent noodgedwongen opnieuw een geslachtsoperatie moet ondergaan, onder toezicht van het leger.

Een fijne eerste april!

Onderwerpen