Spring naar de content

Fotoserie: honden, konijnen en muizen in een Downton Abbey-sausje

In de foto’s van Tracy Willis lijken haar huisdieren wel personages uit Downton Abbey of Pietje Bell. De Britse fotograaf bewerkt foto’s van haar vijf honden, twee konijnen en drie muizen tot sprookjesachtige beelden. Dat is nog eens wat anders dan de close-ups van schattige honden op uw Facebooktijdlijn. Het historische karakter wordt verklaard door haar grootste inspiratiebron: antiekwinkels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

De composities zijn niet in één shot genomen. Willis maakt handig gebruik van het fotobewerkingsprogramma Photoshop. De uiteindelijke kunstwerken bestaan uit verschillende foto’s. Van leuke kiekjes van haar hond met haar Canon 5D Mark III tot een snapshot van een olielamp die ze toevallig in een antiekwinkel tegen kwam en met haar iPhone 6 fotografeerde.

Het project heet Animal Antics en is bedoelt als creatieve uiting naast haar fulltime fotografiewerk. Er gaat veel tijd inzitten. Willis begint met het uitschrijven van het verhaal dat ze wil verwerken in de compositie, slaat dan haar archieven er op na op zoek naar eerder genomen foto’s, maakt zo mogelijk nieuwe foto’s en besteed dagenlang aan het creëren van het eindresultaat in Photoshop.