Spring naar de content

Terugkijken: Camp Nou zegt Gràcies Johan

Terwijl de sterren van nu – Messi, Suarez, Neymar, Iniesta, ga zo maar door – het veld van Camp Nou betreden voor El Clásico, wordt op de tribunes een laatste eer bewezen aan de grootste ster die ooit in Barcelona rondliep. Uit tienduizenden kelen klinkt het clublied van de FC. Boven hun hoofden houden de supporters A4’tjes in de kleur van de club en van Catalonië. Ze vormen een tekst, een shirt, een ode. Gràcies Johan voor alles wat je voor ons betekend hebt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Tijdens de minuut stilte die volgt, schreeuwen wat onverlaten door het stadion. Cristiano Ronaldo schudt het hoofd. Hij mag dan niet van Barca zijn, ook de Portugees beseft van welke statuur Cruijff is en wenst hem een gepast eerbetoon te brengen. Zijn teamgenoot Toni Kroos had op Twitter al eerder op een prachtige manier een laatste saluut gebracht. ‘De hemel heeft er een nieuwe spelmaker bij,’ schreef de Duitse middenvelder. Rivaliteit kent zijn grenzen als het om helden gaat.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het is uiteindelijk Ronaldo die ervoor zorgt dat FC Barcelona zijn voormalig superster en succescoach niet kan eren met een overwinning. Nadat Gerard Pique de thuisploeg op voorsprong had gezet en Karim Benzema de Madrileense gelijkmaker had aangetekend, zorgde Ronaldo vijf minuten voor tijd voor de 1-2 eindstand. Heldenverering kent zijn grenzen als het om rivaliteit gaat.

De nederlaag doet pijn in Barcelona, maar lang niet zoveel als normaal. Barca heeft het grootste verlies van het seizoen ruim een week geleden al geleden. Bovendien staat het huidige dream team nog altijd zeven punten voor op de aartsrivaal. Een kampioenschap lijkt slechts een kwestie van tijd. Het laat zich makkelijk raden aan wie die titel zal worden opgedragen.