Spring naar de content

Fotoserie: de mist waarin ik me bevind

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Sabine van Antwerpen uit Breda.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Sabine van Antwerpen (Utrecht, 1972) studeerde in 2015 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Daarvoor volgde ze een opleiding tot Maritiem Officier aan de Hogere Zeevaartschool en werkte ze acht jaar lang bij de Koninklijke Marine.

Over haar werk
“Mijn werk is het resultaat van een doorlopende zoektocht. De zoektocht naar de oorspong, de kern van wie ik ben – zonder de invloed van opvoeding, maatschappij, cultuur en geloof. Mijn leven draaide lange tijd om erkenning voor prestaties die ik leverde, maar niet om erkenning van mij als persoon. Totdat ik besloot de controle los te laten en te ontdekken waar het werkelijk om gaat. Het is een reis over onrust, loslaten, kwetsbaar zijn, acceptatie en vertrouwen.
“Hiervoor is mijn werkwijze een belangrijk onderdeel van het proces. Door niet na te denken over wat ik ga doen of wat het resultaat moet zijn, kan ik de dogma’s loslaten en bij een dieper onderbewustzijn komen. De kleuren en ontstane vormen die ik toelaat vertellen uiteindelijk dan ook op poëtisch niveau meer over mijzelf.
“De natuur speelt een grote rol in het werk. Het trekt mij aan, het geeft mij rust en de beelden worden tijdloos en universeel. De beelden komen zonder beeldbewerkingsprogramma tot stand, soms pas ik alleen kleur en contrast iets aan. Door gebruik van doeken, plastic, melkglas en projecties breng ik gelaagdheid aan in het beeld en ontstaat er een soort mystiek.
“Deze mystiek verbeeld de mist waar ik me in bevind, zoekende naar het onbekende. Ik hoop met mijn werk mensen te inspireren om al die dogma’s en conventies los te laten en daarvoor in de plaats hun kwetsbaarheid of zachte kant te tonen.”

Meer werk van Sabine van Antwerpen vindt u hier.

Otium 1 Otium 2 Otium 3 Otium 4 Otium 5 Otium 6 Otium 7 Otium 8 Otium 9 Otium 10