Vacansoleil vervangt backoffice-software met Thinkwise

Thinkwise 12 apr 2016 Branded content

Vacansoleil realiseert met Thinkwise uit Apeldoorn compleet nieuwe backoffice software voor planning, reserveringen en yield management. De Europese marktleider voor luxe kampeervakanties kiest voor deze strategisch flexibele bedrijfssoftware zodat zij snel kan inspelen op de ontwikkelingen in de markt en zo de concurrentie voor kan blijven. De nieuwe bedrijfssoftware heet Coresoleil en wordt in oktober 2016 in gebruik genomen.

Thinkwise (2)Slimme software ondersteunt de strategie
Vacansoleil heeft al vroeg in haar bestaan de kracht van automatiseren ingezien. Dit heeft mede het succes van Vacansoleil bepaald. Vacansoleil heeft de automatisering voor het overgrote deel altijd zelf gedaan. Maar door de komst van internet en door de veranderende markt van offline verkoop naar online verkoop is Vacansoleil veranderd in een e-commerce organisatie.

Dit is voor Vacansoleil de belangrijkste reden om de huidige back-end applicatie nog beter geschikt te maken voor toekomstige ontwikkelingen. Deze staan vooral op e-commerce gebied te gebeuren. De veelzijdigheid van ontwikkelingen op dit gebied heeft Vacansoleil doen besluiten, ook naast eigen ontwikkelingen, partners te zoeken die in staat zijn toekomstbestendig te ontwikkelen.

Met Thinkwise als organisatie en ontwikkelproduct denkt Vacansoleil hierbij de juiste partner te hebben gevonden.

“Vacansoleil wil voorop blijven lopen in de reisbranche. Met het nieuwe Coresoleil zijn wij onderscheidend in de reisbranche en strategisch flexibel. Coresoleil is slimme en flexibele bedrijfssoftware die bijdraagt aan de omzetgroei. De business zit aan het stuur en bepaalt de werkwijze die door Coresoleil volledig ondersteund wordt”aldus Bart van der Linden, Algemeen Directeur Vacansoleil.

Door planningsoptimalisatie een betere bezettingsgraad
Coresoleil is volledig ingericht op de werkwijze van Vacansoleil. De werkprocessen zijn geoptimaliseerd. Klanten hebben bij het reserveren via een webportal direct inzicht in de beschikbaarheid, acties en prijzen.

Coresoleil bepaalt op basis van beschikbaarheid en prijs het zoekresultaat en zorgt voor het beste aanbod of geeft een suggestie voor een andere optie. Deze planningsoptimalisatie zorgt voor een betere bezettingsgraad en een hogere opbrengst van de aangeboden vakanties.

“Coresoleil ondersteunt de klantgerichte aanpak en zorgt voor een flexibele inrichting van de bedrijfsprocessen. Deze processen kunnen wij eenvoudig en zonder risico aanpassen”, vertelt Theo Wouters, Senior Manager IT, Vacansoleil.

Over Vacansoleil
Vacansoleil is Europese marktleider voor luxe campingvakanties met verkoopkantoren in Nederland en 8 andere Europese landen. Het bedrijf verzorgt jaarlijks ruim 125.000 vakanties op meer dan 450 campings in 16 Europese landen.

Daarmee behaalt Vacansoleil een jaaromzet van honderd miljoen euro. In totaal heeft Vacansoleil 170 vaste medewerkers en in het zomerseizoen werken er meer dan 1250 medewerkers op de campings. Vacansoleil is een sterk groeiende reisorganisatie die slagvaardig en servicebewust te werk gaat.

Over Thinkwise
Thinkwise realiseert op een vernieuwende manier software met als resultaat snelle en flexibele bedrijfssoftware die precies doet wat uw organisatie nodig heeft. De bedrijfssoftware heeft een oneindige levensduur en is device-onafhankelijk.

logo-vacansoleil

Reageer op artikel:
Vacansoleil vervangt backoffice-software met Thinkwise
Sluiten