Spring naar de content

Het Pacmanmotief is dé redding van de kleurloos geklede Nederlandse man

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Papier hier
Bedenk eens iets raars. Nee raarder. Nee, nog raarderder. Oké: Chinese meisjes hebben bedacht dat hun taille moet passen achter een A4’tje. Huh? Nou, je staat rechtop, houdt een A4-papier voor je taille (in de lengte!) en dan moet die helemaal niet meer te zien zijn. Met andere woorden: het smalste deel van je torso mag niet breder zijn dan 21 cm. Nu zijn Aziatische meisjes over het algemeen wat tengerder gebouwd dan hun westerse zussen, maar 21 centimeter! Dat is echt helemaal niks. Het ziet er niet uit en het is moeilijk haalbaar, maar dat weerhoudt de dames er niet van om alles uit te de kast te trekken – behalve voedsel – om maar vooral een foto te kunnen plaatsen op hun Weibo-account met de #A4waist. Eigenaardig. En inmiddels is er weer een nieuwe uitdaging bij gekomen: je knieën moeten samen achter één iPhone6 passen om te bewijzen dat je dunne beentjes hebt. Rare meiden, die Chinezen.

vaas_hp
Bron: Etsy

Veni vasi fietsi
Oké, een bloemenslinger aan je fietsstuur kan dus ècht niet meer. Tenzij je vijf bent. Het was even leuk: kittige studentenmeisjes die hun fietsen opvrolijkten met zelfgefröbelde versieringen, maar sinds de fietspimppakketten kant-en-klaar bij de Action liggen en kortpittige huisvrouwen in rode windjacks zich er ook aan wagen, is de lol er wel af. Maar voor wie toch de behoefte heeft om met haar fiets een stukje eigen ikje uit te dragen, is er de Wearable Planter. Een 3D-geprint kleurig vaasje van rond de 35 euro, dat je aan je stuur of stang kunt klikken en ondanks die best pittige prijs kan de ontwerpster de vraag nauwelijks aan. Tja. Of je wacht gewoon tot ze bij de Action liggen. Voor een vijfendertigste van de prijs. Lijkt me mooi zat.

pacman_hp2
Bron: Opposuits

Draagbaar testbeeld
Afgezien van een enkele zich hip rekenende tv-presentator die wel eens een kekke bloemetjesbloes draagt of een corpsbal op leeftijd in een rode zeilpantalon en een om de schouders geknoopte roze shetlandtrui, staat de Nederlandse man niet bekend om zijn kleurrijke manier van kleden. (Jeans)blauw, grijs, bruin en zwart. Netjes maar saai. Maar het kan ook anders! De mannen van Opposuits zijn niet bang voor een kleurtje of een motiefje. Integendeel. Hun collectie spotgoedkope pakken varieert tussen ‘knipoog grappig’ en ‘tamelijk waanzinnig carnavalesk’ – je moet het sowieso wel dúrven dragen. Zo zijn er pakken (met stropdas) met wietblaadjes, dollarbiljetten, testbeelden en – mijn favoriet – Pacmanmotief. Ook zijn er ugly christmas suits en pakken in weliswaar effen, maar tandglazuurverterende zoete knalkleuren. Zo’n hele combi – jasje, broek, stropdas – is wellicht wat veel van het goede, maar een goeie spijkerbroek met zo’n jasje, of die broek met een mooi effen shirt….het maakt een saaie kantoordag wel een stuk vrolijker. En mocht je je afvragen of de pakken wel maatschappelijk verantwoord zijn: ze maken geen gebruik van kinderarbeid en ze testen ook niet op dieren: ‘Aangezien dieren onze pakken toch niet passen worden producten van OppoSuits NIET getest op dieren en zijn wij dus proefdiervrij’. Humor.

Have a great weekend y'all! #weekend #opposuits #fashion #not #fashion

Een foto die is geplaatst door OppoSuits (@opposuits) op

ijs_hp
Foto: Flickr | 2012 Polar Bear Plunge

Koud kunstje
Je lichaam ‘resetten’ in minuten en er gezonder, fitter en mooier uitkomen. Wie wil dat nou niet? Je brengt drie minuten door in een vrieskamer, een soort omgekeerde sauna met een constante temperatuur van min 110 graden. Je moet wel blijven bewegen om te voorkomen dat je vastvriest, terwijl de extreme kou prikkelingen door je lichaam jaagt. Als je de vrieskamer verlaat ‘zetten de moleculen zich opnieuw open, hetgeen zowel de zuurstoftoevoer als de hoeveelheid voedingsstoffen in je bloed drastisch de hoogte zal injagen’. Deze cryotherapie schijnt goed te werken bij allerlei reumatische aandoeningen, rugkwalen en spier- en gewrichtsletsels. De spelers van Oranje, onze hockeyvrouwen en Sven Kramer doen het al, dus echt ongezond zal het niet zijn. Maar persoonlijk doe ik liever aanwat kleinschaliger koudetherapie. Met ijsblokjes. In mijn witte wijn.

Onderwerpen