Spring naar de content

De belangrijkste hits van Prince (1958-2016) op een rij

Zanger Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan was een van de grootste artiesten van zijn generatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Wij verzamelden de grootste en belangrijkste hits van de zanger / liedjesschrijver / gitarist / multitalent.

Controversy (1981)
Zijn eerste notering in de Nederlandse hitlijsten verovert Prince in 1981 met Controversy, afkomstig van het gelijknamige album. De 27ste plek is het eindstation.

1999 (1982)
Een jaar later komt 1999 uit. Het reikt tot de dertiende plaats. Het nummer staat rondom de eeuwwisseling opnieuw in de hitlijst en haalt dan de zestiende plek.

When doves cry (1984)
When Doves Cry is de eerste single waarmee Prince tot bovenaan de Amerikaanse hitlijsten komt. In Nederland is de vijfde plaats de hoogste notering.

Purple Rain (1984)
Zijn grootste hit scoort de kleine zanger in Nederland met Purple Rain. Hij haalt met het iconische nummer, waarvoor hij ook een Oscar wint, de eerste plaats en houdt die positie vier weken vast.

Kiss (1986)
Twee jaar na Purple Rain brengt de zanger opnieuw een nummer voor het collectieve geheugen uit. Met Kiss scoort hij in de Verenigde Staten een nummer 1-hit. Hier moet hij het doen met een tweede plek.

Cream (1991)
Cream is net als Kiss tekenend voor de sexy sound van Prince, het nummer haalt in de Verenigde Staten de hoogste plek in de charts. In ons land reikt de single tot nummer vier.

The Most Beautiful Girl in the World (1994)
In 1994 scoort Prince, dan als The Symbol, zijn tweede en tevens laatste nummer 1-hit in Nederland met The Most Beautiful Girl in the World. Het nummer staat twee weken bovenaan de hitlijst.

Onderwerpen