Spring naar de content

Fotoserie: op zoek naar de wondere wereld van de vierjarige Mikey

HP/De Tijd Expo geeft kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Kiki Groot uit Arnhem.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Kiki Groot (Detmold, 1967) studeerde in december 2014 af aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Over haar werk
“In mijn werk probeer ik altijd beelden te creëren met meerdere lagen, met diepgang. Het uiteindelijke beeld moet niet alleen inhoudelijk, geloofwaardig en esthetisch zijn – het moet ook schuren. Een foto is pas gelukt als die inhoud samenkomt met esthetiek.”

“Mijn project Zoekogen gaat over het bijzondere jongetje Mikey. Mikey werd geboren in 2009. Ik zag hem voor het eerst toen hij zes maanden oud was. Er waren zorgen over zijn ontwikkeling: hij was overactief, snel gefrustreerd en zijn pijngrens lag opmerkelijk hoog. Hij droeg een grappig helmpje omdat zijn hoofd niet helemaal goed in verhouding groeide met zijn lichaam. Maar wat me het meest bijbleef was zijn intense blik. Toen hij vier jaar oud was besloot ik hem gedurende een jaar intensief met mijn camera te volgen. Om nog dichterbij te komen en te ervaren hoe hij naar zijn eigen kleine wereld keek, besloot ik om Mikey zijn eigen wegwerpcameraatjes te geven. Zijn beeldtaal en zijn manier van kijken naar de dingen om hem heen en zichzelf verrasten me. Uiteindelijk heb ik zijn beelden aan mijn boek Zoekogen toegevoegd en gaan onze beelden een verbintenis met elkaar aan. We gaan samen op zoek naar de wereld van Mikey.”

Meer werk van Kiki Groot vindt u hier.

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10

Onderwerpen