Spring naar de content

Fascinerend: 360 graden HD-view vanuit de Mars Rover

Je zou soms zomaar vergeten dat-ie er nog steeds rondrijdt. De Mars Curiosity Rover verkent sinds 2012 de rode planeet en weet vooralsnog van geen ophouden. Het paradepaardje van NASA zond een nieuw wapenfeit naar de aarde; een 360 graden view vanaf de Rode Planeet. En dat is indrukwekkend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De uiterst gedetailleerde beelden geven een blik op Mars alsof je er daadwerkelijk bent. Het rode gesteente doet nog het meest denken aan de meest onherbergzame plekken op onze eigen planeet, zoals de Australische outback. De Rover staat aan de voet van de Namib Dune, een enorme duinwand. Aan de einder is nog net Mount Sharp (ook bekend onder de naam Aeolis Mons) te zien, een 5,5 kilometer hoge berg.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het is te hopen dat de Curiosity Rover het nog een tijdje uithoudt. Zijn oudere broer, de Opportunity Rover rijdt inmiddels al meer dan elf jaar rond op de Rode Planeet, en begint hier en daar wat ouderdomsgebreken te vertonen. De unieke beelden van de Rover-broeders laten Mars zien zonder dat we er zelf een voet gezet hebben, hetgeen nog wel even op zich zal laten wachten.