Spring naar de content

‘Ik ben moslim’ en ‘Ik ben zijn zoon’. AD en Telegraaf verwelkomen nieuwe columnisten

De grootste kranten van Nederland, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad, verwelkomen beide vaste columnisten en dat is niet onopgemerkt. Jordi Cruijff neemt vanaf augustus de Telesport-column die zijn vader Johan veertig jaar lang schreef over, en in het AD debuteert vandaag journalist-redacteur Hanina Ajarai.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Hoi, ik ben moslim. Dat je het weet.’ De eerste woorden van AD-columnist Ajarai trokken in ieder geval op sociale media direct de aandacht. In haar column ‘Hoofddoek’ (hier te lezen op Blendle) introduceert ze zichzelf als volgt: ‘Omdat dit mijn eerste column is, wil ik mijzelf even voorstellen. De foto is vast het eerste wat uw aandacht trok. Dat ben ik dus. Mocht daar nog twijfel over bestaan: ja, ik ben moslim.’

Het Algemeen Dagblad, met aan het roer de voormalige NRC-chef Hans Nijenhuis, introduceerde de voorbije weken meer columnisten, onder wie de schrijver Özcan Akyol, schrijver Tommy Wieringa, actrice Halina Reijn en acteur Paul de Leeuw. Matthijs van Nieuwkerk bedankte naar verluidt voor een vaste bijdrage.

In De Telegraaf, waar politiek journalist Paul Jansen sinds kort de scepter zwaait, zal de zoon van Johan Cruijff per 1 augustus iedere maandag een column schrijven. De stukken van Cruijff senior werden opgetekend door Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, het is onbekend of De Groot ghostwriter zou blijven voor de Cruijff-kolom.

Jordi Cruijff, general manager van de Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv, leverde vandaag zijn debuutstuk (hier te lezen op Blendle). ‘Waarom doe ik dit eigenlijk? Ik weet heel goed dat ik mijn vader niet ben en niet kan tippen aan zijn wijsheid. Ik ben ook anders dan hij is. We zijn verschillend, bovendien kennen veel mensen in Nederland mij niet. Dus waarom doe ik dit? Omdat ik zijn zoon ben. De zoon van Johan Cruijff.’