Spring naar de content

Sylvana Simons, DENK en het nieuwe verbinden

De aansluiting van Sylvana bij DENK stemt tot nadenken. Wat doet het Zwarte Pietenkamp bij de Turkenfractie (dixit Matthijs van Nieuwkerk)? Bij DWDD en in haar promofilmpje op de DENK-Facebookpagina kregen we uitleg: Syl ziet verdeeldheid in de samenleving en zoekt verbinding. Die vindt ze bij DENK.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Niet de PvdA, de partij is van theedrinken en het goedpraten van de multiculturele samenleving, maar DENK blijkt dus de partij van de verbinding. DENK’er Selcuk Öztürk vergeleek Geert Wilders met een kankergezwel. Tunahan Kuzu gisteravond bij DWDD: “Op bepaalde momenten is het in de politiek ook nodig om een signaal af te geven.”

Hij kan de blonde verbinder de hand schudden.

Simons vindt dat er wordt geframed in ‘mainstreammedia’ als DWDD, iets wat op zichzelf het neerleggen van een frame is. Kritische vragen aan haar adres werden in de uitzending gepareerd met ‘wat vind je zelf?’, ‘hoezo?’ en andere ontwijkingen. Het a priori wantrouwen in de gespreksgenoot straalde ervan af door de geïrriteerde blik en toon.

Ik geloof dat er (onbewuste) discriminatie is, dat Hollandse kaaskoppen minder hard hoeven te knokken om ergens te komen. Dat verdient een prominente positie op de politieke agenda en de oplossing kan liggen in verbinding. Maar zit het categorisch wantrouwen van de blanke medelander, ‘gevestigde politieke partijen’ en mainstreammedia verbinding niet in de weg?

Over de Armeense genocide en de manier waarop DENK andere Turks-Nederlandse parlementariërs framede en shamede wilde Sylvana niks zeggen, behalve dan dat de mainstreammedia en andere politieke partijen niet anders doen. Wat zeurde Matthijs dus?

Mij is geleerd dat je geen haar beter bent als je gebruik maakt van de methodes van je tegenstanders die je zo verafschuwt. Maar waarschijnlijk is dat het nieuwe verbinden.