Spring naar de content

Fotoserie: ‘De wereld is hard en meedogenloos, mooi en ontroerend’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Linda Grool uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Linda Grool (Amsterdam, 1961) studeerde in 2015 af aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Over haar werk
“Mijn beelden creëer ik aan de hand van bestaande beelden om mij heen. De gefotografeerde realiteit fungeert als bronmateriaal voor haar uiteindelijke beelden, te zien in de serie Transformations, waarvan hieronder een weerslag staat weergegeven.”

“Op het moment dat ik ergens ben, komt er soms een gevoel bij me binnen. Door het bewerken van diverse beelden die ik op dat moment ter plekke heb gemaakt, probeer ik dat gevoel weer te geven. Ik gebruik net zoveel beelden en bewerkingen tot het gevoel dat ik voor ogen had weer tevoorschijn komt. Dat gevoel kan van alles zijn: ik kan iets zien waar ik boos van word, iets waar mijn fantasie mee aan de haal gaat, iets waar ik kritiek op wil geven. Ik ervaar de wereld om mij heen vaak als hard en meedogenloos, onbetrouwbaar, maar soms ook als mooi en ontroerend. Niet alles is te begrijpen – en juist dat zie je terug in mijn werk.”

Meer werk van Linda Grool vindt u hier.

Grool1
Broken Printer Rag 1
Grool10
Broken Printer Rag 2
Grool5
Construction Cathedral
Grool4
Dream
Grool3
Exclusion
Grool8
Passing By
Grool9
Unsolving 1
Grool7
No Way Out
Grool6
Nature Rules
Grool2
Fall

Onderwerpen