Spring naar de content

Wat topsporters Ron Vlaar en Mathieu van der Poel eten op een wedstrijddag

Wat voor eetpatroon houden topsporters erop na? In het sportnummer van HP/De Tijd stalden zes atleten het dieet op een gemiddelde wedstrijddag voor ons uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Voetballer Ron Vlaar (31)
Je zei twee jaar geleden dat je geen druppel alcohol dronk.
“Dat was in die periode, inderdaad. Nu doe ik af en toe weer een drankje. Ik denk dat het geen kwaad kan. Destijds bereidde ik me voor op het WK in Brazilië en daarom heb ik bepaalde keuzes gemaakt. Ik kan heel makkelijk ergens mee stoppen. Dus als ik nu weer tegen mezelf zou zeggen dat ik niet meer wil drinken, dan doe ik dat ook niet meer. Het was een bewuste keuze om ermee te stoppen en daarna ook om weer heel af en toe een biertje te drinken.”

Het hele interview met Ron Vlaar leest u hier op Blendle.

Handbalster Yvette Broch (25)
Je leven ziet er tegenwoordig vast heel anders uit dan een aantal jaren terug, toen je je handbalcarrière op een lager pitje zette om als model aan de slag te gaan.
“Ja, ik zit nu veel lekkerder in m’n vel. Het leven als model was behoorlijk hard. Met name het altijd moeten voldoen aan een bepaalde standaard. Ik wist toen nog niet zo goed hoe ik met voeding om moest gaan en wat voor een impact dat had op m’n lichaam. Ik ben grover gebouwd dan de meeste modellen. Ik was voor het modellenwerk eigenlijk altijd te dik. Bizar, als je nagaat dat ik nu tien kilo zwaarder ben dan toen. Dat was de negatieve kant aan modellenwerk die ik heb ervaren. Verder vond ik het altijd heel erg leuk om op de fashionweeks te lopen en shoots te doen.”

Het hele interview met Yvette Broch leest u hier op Blendle.

Veldrijder, wielrenner en mountainbiker Mathieu van der Poel (21)
Hoe sta je tegenover mensen die doping gebruiken in de wielrennersport?
“Dat ligt er een beetje aan waarvoor natuurlijk. Je kan altijd eens positief testen zonder dat je er erg in hebt gehad. Daarom probeer ik wel op mijn voeding te letten. Maar bij zwaar dopinggebruik moeten we hard optreden. Daar ben ik echt op tegen.”

Het hele interview met Mathieu van der Poel leest u hier op Blendle.

Zwemmer Sebastiaan Verschuren (27)
Is al je voeding biologisch?
“Op een gegeven moment ging ik nadenken: wat vind ik belangrijk? Wat koop ik nu eigenlijk? Ik zag in tv-programma’s als Keuringsdienst van Waarde wat er allemaal in producten zat. Daar schrok ik toch van. Ik at dat al jaren en het was toch shit; allemaal zoute troep die je in je lichaam stopt.”

Het hele interview met Sebastiaan Verschuren leest u hier op Blendle.

Roeier Roel Braas (29)
Er gaan verhalen over wielrenners die positief testten bij een dopingtest en zeiden dat het door de biefstuk of duif kwam die ze hadden gegeten.
“Ik geloof echt geen zak van die verhalen. Wielrenners gebruiken dit argument als excuus voor hun dopinggebruik. Iedere Tourwinnaar wordt uiteindelijk toch altijd betrapt. Kijk naar wat Lance Armstrong allemaal heeft opgebiecht bij Oprah. Hij vertelde dat hij bij iedere Tour doping gebruikte. Wielrenners gebruiken alle soorten doping die er maar zijn; het blijft natuurlijk dopingsport nummer één.”

Het hele interview met Roel Braas leest u hier op Blendle.

Atlete Sifan Hassan (23)
Als vijftienjarig meisje kwam u vanuit Ethiopië naar Nederland. Wat vindt u van de Nederlandse voedingscultuur?
“Ik vind het heerlijk. In Nederland zijn zo veel verschillende culturen en dus ook allerlei soorten eten te krijgen. Je kan altijd eten waar je zin in hebt. Die variatie vind ik prettig.”

Het hele interview met Sifan Hassan leest u hier op Blendle.