In beeld: de zware weg terug van een ballerina na haar zwangerschap

Zwangerschap hoeft niet langer verborgen te worden in de balletwereld. Dat kan natuurlijk ook helemaal niet: een bolle buik verberg je niet zomaar. Maar de buitenwereld kreeg er verder weinig van mee. Dansers van het New York City Ballet brengen daar tegenwoordig verandering in. Zo bracht Ashley Bouder filmpje naar buiten waarin ze zes maanden zwanger is en nog altijd danst. Fotografe Nicole Bengiveno volgde ballerina Maria Kowrowski na haar zwangerschap – op de weg terug naar het New York City Ballet.

En één ding is in ieder geval niet veranderd: een zwangerschap van een ballerina mag dan zichtbaar zijn, de terugkeer naar het podium is nog altijd even zwaar. Nadat Kowrowski’s zoon in november vorig jaar werd geboren, deed ze zes weken niets, zo vertelt ze aan The New York Times. Ze voelde zich als mush. “Mijn benen hebben nooit eerder zo gevoeld.”

Op 10 mei maakte Kowrowski haar rentree. Maar nog altijd voelt het voor haar alsof ze op de weg terug is. “Ik voel me een ander persoon. Ik bén een ander persoon. Ik ben een moeder.” Bengiveno legt haar weg terug prachtig vast. Maar allereerst een sprong terug in de tijd waarin Kowrowski zwanger was.

Meer leuke content? Like ons op Facebook