Spring naar de content

Cristiano Ronaldo trekt zijn shirt (nog maar eens) uit

Had Cristiano Ronaldo het zelf voor het zeggen, dan hoorde hij vroeger altijd bij het groepje jongens dat Team Blote Bast was. Om het verschil in ploegen op het trapveldje aan te geven en bij gebrek aan hesjes, trok altijd een helft van de spelers zijn shirt uit. Ronaldo zou al zonder shirt naar het veld komen: wie wil er bij mij in de seleção?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rick Stet

Bij Real Madrid moet hij altijd verplicht in een shirt op komen draven. Op het tricot staat een sponsor die veel geld heeft betaald om op de borst van een van ‘s werelds beste voetballers te staan. Op zijn rug staat zijn naam, dat kan de Portugees wel waarderen. Wel gek dat die anderen in het team ook hun eigen naam op hun shirt mogen, maar dat terzijde.

Het shirt, hoe licht ook, voelt als een extra ballast. Je zou hem een semi-nudist kunnen noemen. Ronaldo voelt zich pas echt vrij als hij de wind en de omgeving tegen zijn geblokte torso aanvoelt. Niets geen katoenen of polyester tussenlaag, gewoon puur natuur. We zijn tenslotte allemaal met een ongekleed bovenlijf geboren.

Na de zege op FC Barcelona eerder dit seizoen, liet Ronaldo zich samen met zijn teamgenoten juichend vastleggen in de kleedkamer. Hij droeg nog slechts een witte slip, die hij daarmee direct uit het verdomhoekje trok. De Portugees lanceerde enkele jaren geleden zijn eigen onderbroekenlijn, waarvoor hij – uiteraard – met veel plezier model stond.

Zelfs op het veld, waar het uittrekken van een shirt je toch al snel op een gele kaart komt te staan, grijpt Ronaldo elke gelegenheid aan om het hagelwitte tricot van zijn werkgever van zijn lijf te trekken. Met name in Champions League-finales tegen stadsgenoot Atlético. In 2014 was dat een gênante vertoning toen hij, vanuit een penalty, de 4-1 aantekende. De wedstrijd was allang beslist, maar de Portugees rende naar de hoekvlag en toonde zijn blote buik alsof hij de man was die Real de prijs had gegund.

Zaterdagavond een herhaling van zetten. Ronaldo was tijdens de eindstrijd niet goed, misschien zelfs slecht. De superster kon slechts twee geslaagde dribbels overleggen, zijn grootste kans schoof hij tegen Atléticokeeper Jan Oblak aan. Toch zag hij kans aan het eind van de wedstrijd zijn ontblote bovenlijf aan de wereld te tonen. Hij mocht de beslissende penalty raak trappen en nog voor de bal het net raakte, was zijn shirt al uit. Kijk wereld: ik vind mezelf de beste en ben ook nog eens heel gespierd.

In de finale was hij dus duidelijk niet de beste, en het is maar de vraag of hij dat op het EK wel zal zijn. Net als twee jaar geleden voor het WK, oogt Ronaldo niet scherp. Zaterdag gaf hij aan eerst uit te gaan rusten voor hij zich op Portugal richt. Waarschijnlijk ergens op een strand, zonder shirt.