Spring naar de content

Donder op met je DNA-kit, stelletje multicultizwendelaars

Ik wilde net een vlammend vertoog schrijven over verzwegen doch zeer saillante details uit het privéleven van Sylvana Simons – die een geheel andere kijk geven op haar geveinsde integriteit en geveinsde maatschappelijke betrokkenheid – toen mijn oog viel op een uiterst obscure wedstrijd in het cyberspace-riool. Leest en huivert!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Jij kunt je eigen DNA-kit winnen zodat je kunt uitvissen hoe keidivers je zelf bent. Tegelijk maak je ook de kans om een te gekke DNA Journey te winnen: een reis naar elk afzonderlijk land waar jij je afkomst naar toe kunt herleiden.

Of je nou dienstplichtig Turks soldaat was tijdens de Armeense genocide, slavendrijver of slaaf was of gewoon een tussenhandeltiepgeitje in het West-Indisch Huis ! Misschien was jouw tante wel Lucy de Australopithecus Afarensis of blijk je af te stammen van Henkie Cro-Magnon.

Met jouw eigenste DNA Journey kom je er vanzelf achter dat we eigenlijk heel veel op elkaar lijken. In feite zijn de meeste van ons veel meer divers en hebben we veel meer gemeen met mensen uit andere landen dan we ooit zouden durven denken. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek ook nog eens dat meer dan de helft van ons gelooft dat er minder intolerantie in de wereld zou zijn als mensen vaker zouden reizen. Daar komt bij dat driekwart van ons denkt dat reizen ons een positievere kijk geeft op verschillen en diversiteit.

Enfin, DNA-junkies, u kunt nog meer van die lariekoek hier lezen.

Mundus vult decipi, ergo decipiatur’ zei mijn moedertje zaliger altijd. Kort door de bocht vertaald betekent dat: de mens wil bedrogen worden. Ik deed onderzoek naar de organisator van de DNA-race en kwam er achter dat het een uiterst dubieus reisbureautje is dat kantoor houdt in een vunzig flatje in de ‘projects’ van Spijkenisse-oost. Zelf noemt reisburootje Momondo hun gruwelijke biotoop Spike City en dan weten wij met zijn allen wel hoe laat het is. Als je in Spike City woont, vind je een dagtocht naar Goes al helemaal te exotisch en te heppiedepeppie.

Wat ik het stuitendst vind aan deze flessentrekkerij, boerenzwendel, luchtfietserij en windhandel is dat het onder de vlag van multicultikoekwauzerij geschiedt. Anti-racisme als verdienmodel, de pestilentie van onze tijd.

Ik zie al die uitkeringstrekkende, puisterige roomblanke Joop-abonnees al met die DNA-kit in hun armetierige, uitgewoonde etages knoeien. ‘Wat een opluchting, hoor je de wiggers juichen: ‘in 1863 reed Henriëtte, de dochter van mijn achteroom Horatios (eigenaar van plantage Maagdenburg) een scheve schaats met knecht Kwakoe en daar kwam een kindje uit voor. Dankzij de DNA-kit weet ik dat ik een nazaat ben van die onwettige mulat! Eindelijk heb ik de ketenen van mijn White Man’s Burden verbroken! Ik ben vrij!’

Enfin, leg dat maar eens uit aan de Sociale Dienst, dat je vrij bent.

Ik lees net dat Frans Timmermans de eerste DNA-kit krijgt en spontaan voor gans de wereld via een internationaal uitgezonden persconferentie zijn afstamming gaat testen. Je moet maar durven want de uitslag kan gruwelijk en pijnlijk zijn. Ik werd al doodsbang als ik weer eens aidstest moest doen op last van deze of gene verdrietige en teleurgestelde verloofde!

Dan blijkt ineens voor de snorrende wereldcamera’s dat Frenske Timmermans een directe afstammeling is van het meisje van Yde, een op 12 mei 1897 bij Yde gevonden veenlijk, en geen nakomeling is van Charles de Gaulle zoals hij in zijn memoires schreef.

Het veenlijk bevindt zich overigens in het Drents Museum in Assen en is na de TT de belangrijkste attractie van die vergeten provincie.

Wat mij nog het meest stoort aan deze DNA-zwendel, is dat reisbureautje Momondo stelt dat je van wereldreizen toleranter wordt. Het tegendeel is waar! Bij Allah, wat ben ik xenofoob geworden van de smerige plees in Egypteland, van het gore voer op de Balkan, van de struikrovers in Zimbabwe. Mijn grote held Mark Twain schreef een briljant reisverslag: The Innocents Abroad.

Als je dit leest, barricadeer je je voordeur en durf je niet eens meer naar de dorpskruidenier. Reisen macht nicht frei!

Enfin, ik ga toch maar meedoen met de DNA-wedstrijd en hoop een reis naar het wonderschone oord Pattya in het verre Thailand te winnen. Ik meen echt dat mijn wortels daar liggen en wil daarom graag grondig DNA-veldwerk doen bij mijn verre famileleden. Op kosten van Homomondo!